Now Reading
Lieknėjimo strategija dirbantiems biure

Lieknėjimo strategija dirbantiems biure

Lieknėjimo strategija dirbantiems biure

Sportokuras.lt

Vis rašome apie aktyvų gyvenimo būdą, pakankamą kiekį poilsio, reguliarią mitybą… Nejau mes nesuprantame, jog didelę dalį skaitytojų sudaro užimti dirbantys žmonės, dieną praleidžiantys tvankiuose ofisuose su viena galima pietų pertrauka, nuolatiniu sėdėjimu ir puolančiu stresu? Puikiai suprantame, kadangi patys esame artimi tokiam sėsliam darbo pobūdžiui. Todėl dalinamės patarimais, kurie padeda mums ir tikimės, dar labiau padės Jums!

Stovėkite, kai kalbate telefonu

Aštuonias valandas trunkantis sėdėjimas yra pražūtis lieknai figūrai, kadangi tokios veiklos metu per valandą sudeginate vos 25 kalorijas. Jums atrodo, jog kalbėjimas telefonu stovint arba vaikštant po darbo vietą yra nesąmonė? Na, ši „nesąmonė“ per valandą sudegina tris kartus daugiau kalorijų – net 75. Jeigu kiekvieną darbo dieną pokalbiams skiriate po 45 minutes, tai po savaitės būsite atsikratę papildomų 280 kalorijų. Mažai? Na, tai yra daugiau nei pusvalandis bėgiojimo…

Neškitės į darbą užkandžius

Aplink ofisus randami užkandžiai yra niekam tikę – degalinėse esantys dešrainiai, kavinukių parduodamos bandelės ir šokoladukai iš koridoriuje pastatyto automato. O kur dar registratūroje ar pas kolegas ant stalo pastatyti dubenėliai su saldainiais, kurie kaip kokios minos tyko tų, kurie bando sulieknėti arba išlaikyti esamas kūno formas.

Puikiai suprantame, jog vaikščioti pietauti į užkandines, kavines ar restoranus nėra laiko ir tai beprotiškai brangu, tačiau neužsitraukti viršininko nemalonės ir neištuštinti piniginės padės iš namų atsinešami užkandžiai, kuriuos galite greitai sukramsnoti virtuvėlėje ar net prie darbo stalo (žinoma, tik atplėšę akis nuo monitoriaus). Dar geriau – susiplakite vieną iš mūsų receptų rubrikoje randamų kokteilių, kuriuos galėsite nuolatos gurkšnoti. Mažiems užkandžiams pasirinkite vaisius, uogas arba riešutus, o troškulį nuolatos malšinkite vandens buteliuku.

Nevalgykite dirbdami

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Net neabejojame, jog Jus smarkiai spaudžia terminai ir vis daugiau reikalaujantys viršininkai, kolegos arba verslo partneriai. Tačiau darbo procesas nesulėtės dėl kelių minučių ilgio pertraukėlės. Kada ateina metas valgyti – reiškia atėjo metas valgyti, o bandymai atlikti daug darbų vienu metu veda tik prie didesnio kalorijų suvartojimo ir mažesnio sotumo jausmo.

Todėl atsitraukite nuo darbo vietos arba bent jau išjunkite monitorių – susikaupkite ties maistu, kuris guli priešais Jus. Ne tik pajusite maisto teikiamą malonumą, bet ir padarysite paslaugą savo kūno linijoms.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top