Now Reading
Maršrutai.lt programėlė išmaniajame telefone net be interneto!

Maršrutai.lt programėlė išmaniajame telefone net be interneto!

Maršrutai.lt programėlė išmaniajame telefone net be interneto!

Laikas.lt

Viešuoju transportu besinaudojantiems www.marsrutai.lt kūrėjai lankytojams pristatė projekto naujovę – mobiliąją aplikaciją išmaniųjų telefonų savininkams.

Viešojo transporto maršrutų ir eismo tvarkaraščių peržiūros projektas www.maršrutai.lt plėtojamas ir toliau – kūrybinė komanda Kalėdų proga savo lankytojams padovanojo mobiliąją programėlę. „Dabar eismo tvarkaraščiai visada kišenėje, net ir be interneto“, – pristato projekto naujovę kūrėjai.


Kas turi išmaniuosius telefonus su „Android“ operacine sistema, iš „Google play“ parduotuvės jau gali atsisiųsti nemokamą Marsrutai.lt programėlę (https://play.google.com/store/apps/details?id=lt.marsrutai.mobile.android) ir ją išbandyti.

Kūrėjai taip pat prašo teikti pastabas ir pasiūlymus, kuriuos galima registruoti tam sukurtame puslapyje – http://code.google.com/p/marsrutai-lt-mobile/issues/list .

„Maršrutai.lt programėlė patogi tuo, kad suteikia galimybę išmaniuoju telefonu rasti visą aktualią maršrutų ir tvarkaraščių informaciją ir nesant galimybei prisijungti prie interneto (tik prieš tai parsisiuntus duomenis)“, – pasakoja Algimantas Krasauskas, vienas maršrutai.lt projekto kūrėjų.

Mobiliojoje programėlėje taip pat yra greičiausio maršruto paieška, galima stebėti ir Lietuvos didmiesčių viešojo transporto judėjimą realiu laiku. O kitose programėlės versijose kūrėjai žada dar daugiau funkcijų.

Projektas maršrutai.lt pradėtas įgyvendinti 2007 metais, siekiant viešojo transporto keleiviams palengvinti susisiekimą Lietuvos miestuose. Tikslas – sukurti pirmąją Lietuvoje universalią viešojo transporto maršrutų pavaizdavimo ir greičiausio maršruto paieškos sistemą bei pateikti Lietuvos vežėjų tvarkaraščius vienoje vietoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

2007-aisiais metais, startavus pirmajai maršrutai.lt versijai, rašoma projekto tinklalapyje, gauta daug teigiamų atsiliepimų, todėl nuspręsta nesustoti bei tobulinti sistemą. 2009-aisias metais atnaujinta www.marsrutai.lt versija, turinti patogų ir modernų dizainą, platesnes paieškos galimybes, internetinių technologijų konferencijoje „Login 2009“ pripažinta Geriausiu metų el. projektu.

Maršrutai.lt komanda siekia apjungti visas viešojo transporto paslaugas Lietuvoje į vieną tinklą. Tokiu būdu keleivis galėtų ieškoti greičiausio bei patogiausio maršruto nuo pat savo namų durų iki kito adreso bet kur Lietuvoje, su persėdimais tarp troleibusų, tarpmiestinių autobusų, traukinių, maršrutinių mikroautobusų ir t.t.

Mobiliąją www.maršrutai.lt programėlę sukurti padėjo Liudas Survila, Paulius Labanauskis ir ypač Martynas Mickevičius bei Justas Valskis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top