Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: imbieriniai sausainiai

Sekmadieninis Jurgos receptas: imbieriniai sausainiai

Sekmadieninis Jurgos receptas: imbieriniai sausainiai

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos imbierinius sausainius. Ragavome ir gyrėme!

Sudėtis:

250 g. sviesto
3 kiaušinių
1,5 stiklinės cukraus
2 stiklinių miltų
2 a.š. cinamono
1 a.š. kardamono
1 a.š. malto gvazdikėlio
1 a.š. malto džiovinto imbiero

Eiga:

Sviestą įdėkite į puodą ir kaitinkite ant mažos ugnies kol ištirps. 1/3 miltų, cukrų ir prieskonius sudėkite į dubenį. Išplakite kiaušinius. Į dubenį su miltais, cukrumi ir prieskoniais supilkite ištirpusį svietą ir plaktus kiaušinius bei gerai viską išmaišykite. Tada sudėkite likusius miltus ir labai gerai išminkykite. Suformavę „pagranduką“ įviniokite jį į maistinę plėvelę ir padėkite bent jau valandai į šaldytuvą. 

Mažiausiai po valandos išimkite tešlą iš šaldytuvo. Dabar jau galite pradėti daryti sausainius. Prieš pradedant kočioti tešlą, įjunkite orkaitę (180 °C). Jei tešla šaldytuve buvo ilgiau nei valandą, leiskite jai šiek tiek atitirpti. Kadangi tešla trapi, viso gabalo iškart neiškočiosite: pjaukite tešlą mažais gabaliukas ir kočiokite iki 3-4 mm storio, išspauskite sausainius su formelėmis, stikline arba tiesiog supjaustykite kvadračiukais, rombiukais – kaip Jums gražiau.

Kadangi tešlos užtenka daugiau nei 100 sausainių, sukrovus pirmą skardą šaunam į orkaitę ir kepam apie 10 minučių (neilgiau! Užsimiršus man teko vieną skardą sausainių tiesiog išmesti…). Kol vieni kepa, kočiojame bei pjaustome kitus ir taip toliau. Darbas ilgas, bet tikrai vertas pastangų!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gražių Jums švenčių ir dosnaus Kalėdų senio!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top