Now Reading
Receptas vakarėliui: „Lengvas humusas draugų vakarėliui“

Receptas vakarėliui: „Lengvas humusas draugų vakarėliui“

Receptas vakarėliui: „Lengvas humusas draugų vakarėliui“

Laikas.lt

Organizuojant draugų vakarėlį dažniausiai norisi paruošti kokiu nors netradiciškų ir lengvu užkandžių. Labai praktiška ir populiaru tokiu atveju gaminti įvairius užtepus, kurie patiekiami kartu su bulvių ar kukurūzų traškučiais, skrudinta duonele, prancūzišku batonu ir pan. Humusas – iš Artimųjų Rytų šalių regiono atkeliavęs tepamas užkandis. Jis ruošiamas be mėsos, tad yra labai universalus – puikiausiai tinka ir vegetarams.

Reikės:

2 skardinės (po 400 g.) konservuotų virtų avinžirnių
2 didelės skiltelės česnako
1,5 citrinos sulčių
Kelių šakelių petražolių
2-3 šaukštų alyvuogių aliejaus
Raudonojo čili pipiro
Druskos ir pipirų

Procesas:

Visas humuso gaminimo procesas vyksta su maišytuvo pagalba.
Pirmiausia į maišytuvą sudedame avinžirnius be skysčio ir česnako skilteles – viską sumalame. Į gautą masę dedame petražoles, išspaudžiame citrinos sulčių, sudedame petražoles ir įpilame alyvuogių aliejaus – dar kartą viskas sumalame. Tada dedame čili pipirą – jo kiekis priklauso nuo to, kokio aštrumo humusą norėsite pasigaminti, šiam receptui buvo naudojamas penktadalis raudonojo čili pipiro ankšties be sėklų. Druską ir pipirus dedame pagal skonį. Gamindami – nepamirškite paragauti!


 

Gaminant tradicinį humusą dar yra naudojama ir „Tahini“ sezamų pasta, bet šis variantas skirtas tiems, kurie nori šį patiekalą pasigaminti iš kuo paprastesnių ingredientų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Humusą patiekiame su kukurūzų traškučiais (nachos), nors galima naudoti ir pjaustytą paskrudintą batoną, itališką duonelę ar prancūzišką batoną. Paprastai Artimųjų Rytų šalyse humusas yra valgomas su duonos paplotėliais.


SKANAUS!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top