Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: airiški cepelinai

Sekmadieninis Jurgos receptas: airiški cepelinai

Sekmadieninis Jurgos receptas: airiški cepelinai

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos airiškus cepelinus – puikus receptas ne tik išvykusiems svetur ir kankinamiems Tėvynės ilgesio…

Sudetis:

16 bulvių

1,5 stiklinės krakmolo

800 g kiaulienos faršo

1 svogūnas

Druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį

Eiga:

8 bulves išvirkite, nulupkite ir sumalkite mėsmale, likusias bulves sutarkuokite burokine tarka. Viską sudėkite į vieną indą, supilkite krakmolą, prieskonius ir labai gerai išmaišykite. Pasiruoškite faršą:
sudėkite prieskonius, smulkiai pjaustytą svogūną ir išmaišykite. Užkaiskite didelį puodą, palaukite, kol užvirs. Puodelyje šalto vandens išmaišykite porą šaukštelių krakmolo ir supilkite į puodą. Pradėkite daryti cepelinus: paimkite nedidelį kiekį bulvių tarkio, suformuokite rutuliuką ir jį suplokite delne, į vidurį dėkite mėsytę, užlenkite bulvinius kraštelius, suformuokite cepeliną, pavoliokite miltuose ir dėkite į verdantį vandenį. Svarbu(!): nedėkite cepelinų ant stalo, nes tarkis labai minkštas ir prilimpa visur ir visada. Cepelinai verda apie 20 min.

Skaniausia, žinoma, su lietuviškais spirgučiais ir užgeriant airišku alumi.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Skanaus!

P.S. Netyčia sugriovėme mitą, kad cepelinams netinka užsienietiškos bulvės ir būtina tarka „Mažeikiai”…


 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top