Now Reading
Fotografė iš Lietuvos – tarp „Sony“ pasaulinės fotografijos konkurso finalininkų

Fotografė iš Lietuvos – tarp „Sony“ pasaulinės fotografijos konkurso finalininkų

Fotografė iš Lietuvos – tarp „Sony“ pasaulinės fotografijos konkurso finalininkų

Laikas.lt

Pasaulio fotografijos organizacija vakar paskelbė fotografų iš viso pasaulio, kurių darbai buvo atrinkti dalyvauti 2013-ųjų „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų finale, sąrašą. Atrinkti geriausi darbai toliau varžysis profesionalų, jaunimo ir atvirojoje kategorijose. Iš 54,851 atvirosios kategorijos paraiškų į finalistų sąrašą pateko ir Lietuvos atstovės Tatjanos Bachmistovos darbas („Low Light“ kategorijoje).

Šių metų „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų konkursui pateiktas rekordinis kiekis darbų – daugiau kaip 122 tūkst. paraiškų iš 170 šalių iki šio momento. Dalyviai rinkosi pačias įvairiausias temas ir vietas nuo Sirijos konflikto iki JAV prezidento rinkimų kampanijos, nuo intymaus žvilgsnio į Kabulo kino teatro lankytojus iki netikėtų akimirkų iš gamtos pasaulio.

Tarp konkurso teisėjų favoritų – darbai, išsiskiriantys savo kokybe, originalumu ir šiuolaikiškumu. Atrinkti darbai atspindi geriausia, ką gali suteikti šiandieninė tarptautinė fotografija, ir siūlo unikalią galimybę pažvelgti į 2012-uosius per kylančių fotografijos žvaigždžių ir jau įsitvirtinusių profesionalų objektyvus.

Visi į konkurso finalą patekę fotografai galės savo darbus pristatyti parodoje, kuri 2013 m. balandžio-gegužės mėnesiais bus surengta vienoje istorinių Londono vietų – šių dienų  kultūros ir meno centre „Somerset House“. Atrinktos fotografijos taip pat pateks į specialų 2013-ųjų „Sony“ pasaulinių fotografijos apdovanojimų albumą.

Laimėję fotografai atvirojoje ir jaunimo kategorijose bus paskelbti kovo 19 dieną. Profesionalų kategorijos nugalėtojai ir profesionalaus fotografo titulo „L’Iris d’Or/Sony World Photography Awards Professional Photographer of the Year 2013“ laimėtojas bus paskelbtas per balandžio 25 d. įvyksiančią oficialią ceremoniją Londone.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Geriausias profesionalus fotografas gaus 25 tūkst. JAV dolerių prizą, o geriausias atvirosios kategorijos fotografas bus apdovanotas 5 tūkst. JAV dolerių piniginiu prizu. Kiekvienos kategorijos nugalėtojas taip pat gaus naujausią „Sony“ skaitmeninės fotografijos įrangą.

Lietuvos atstovės Tatjanos Bachmistovos konkursinis darbas
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top