Now Reading
„Didžioji mama Misao” ir jos sėkmę lemianti katė skirtingų spalvų akimis (foto)

„Didžioji mama Misao” ir jos sėkmę lemianti katė skirtingų spalvų akimis (foto)

„Didžioji mama Misao" ir jos sėkmę lemianti katė skirtingų spalvų akimis (foto)

Laikas.lt
Parengta pagal Twistedsifter.com

Prieš 12 metų fotografė Miyoko Ihara (21 m.) pradėjo fotografuoti savo močiutę vardu Misao, taip norėdama įamžinti jos gyvenimą, kurį, vieną dieną, priš 8 metus, pagyvino iš gatvės atsiradusi katė, su skirtingų spalvų akimis. Močiutė Misao rastąją baltapūkę pavadino Fukumaru, tikėdamasi, kad tai bus sėkmę nešantis ženklas. Vardas Fukumaru šifruojasi kaip: „fuku“ (laimė, geras likimas) ir „muru“ (ciklas), tad naujoji namų gyventoja simbolizuoja naujai prasidėjusį „laimės ciklą“. Tikriausiai taip ir atsitiko, abi charizmatiškosios japomės paskatino fotografę Miyoko Ihara 2011 metais išleisti fotografijų knygą pavadinimu „Misao the Big Mama and Fukumaru the Cat“ („Didžioji mama Misao ir Katė Fukumuru“).

Nors senolei jau 87 metai, ji kiekvieną dieną keliauja pasivaikščioti, užsiima įvairia veikla gamtoje, džiaugiasi gyvenimu ir ją visur lydi ištikimoji laimės nešėja Fukumaru. Jų santykiai išsiskiria viena kitos supratimu bei artumu, abi jos silpnai girdi, bet viena kitos nepaleidžia žvilgsniais. Tokie santykiai ir iš to sukuriami vaizdai, įkvėpė Miyoko Ihara išleisti jų fotografijų rinkinį. 

Tokia draugystė iš tiesų verta įamžinimo, ne tik kaip išskirtinių santykių pavyzdys, bet ir kaip estetiškos fotografijos meno išraiška. Čia galite pamatyti keletą nuotraukų iš knygos „Misao the Big Mama and Fukumaru the Cat“:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Po saule – kiekviena diena yra gera. Kita gera diena – Fukumuru“ – Misao

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top