Now Reading
Kas vyksta tarp įsimylėjusių porų, kol jos miega? (foto)

Kas vyksta tarp įsimylėjusių porų, kol jos miega? (foto)

Kas vyksta tarp įsimylėjusių porų

Laikas.lt
Parengta pagal Lostateminor.com

Ar kada nors bandėte įsivaizduoti, kaip atrodote kartu su savo mylimu žmogumi, kol miegate? Kas vyksta su dviem miegančiais įsimylėjėliais nakties metu? Vokiečių fotografas Paulas Schneggenburgeris sukūrė nuotraukų seriją „Sleep of the Beloved“ („Mylimųjų miegas“), kurioje užfiksavo porų miego procesą, tamsoje naudodamas ilgo išlaikymo funkciją, kur pagrindiniu šviesos šaltiniu būna tik aplink degančios žvakės. Viso to rezultatas – puiki koncepcija bei estetiškos nuotraukos, atveriančios kitokio matymo galimybę.

Fotografas pirmiausia iškėlė sau klausimą: „Kas vyksta su dviem įsimylėjusiais žmonėmis, kol jie miega?“. Norėdamas patenkinti savo smalsumą, jis sumąstė savotišką būdą, kaip tai pamatyti, sukurdamas meną, kuris pasakotų kiekvienos iš fotografuojamų porų jausmų, miego metu, istorijas. Miegodami, nesuvokiame savo kūno kalbos, tad kokie santykiai vyrauja tarp mylimųjų, kol jų kūnai guli šalia vienas kito ir juda nepriklausomai nuo sąmoningo mąstymo. Pats menininkas tai vadina: „Naktiniu įsimylėjėlių šokiu, atliekamu, vedant švelnaus potraukio, arba atvirkščiai – atstumimo, nusisukant vienam nuo kito.“ 

Ši fotografijų serija gimė 2010 metais, kaip diplominis Paulo Schneggenburgerio darbas ir tapo tęstiniu projektu, kuris kaskart atnaujinamas. Kiekviena nuotrauka yra padaryta naudojant labai ilgą, 6 valandų trukmės, išlaikymo funkciją. Jei manote, kad fotografas braunasi į kiekvienos iš šių porų miegamuosius – klystate, visas veiksmas vyksta jo studijoje, kurioje yra įrengtas miegamojo kambarys, kur naktį saldžiai miegą poros, kol yra fotografuojamos. Pats fotografas proceso metu tikrai nestovi šalia lovos su žvake rankoje – jis tik uždega aplink sustatytas žvakes ir nustato fotoaparato funkcijas.

Miegančių mylimųjų šokis:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top