Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos pusryčių desertą.
Sudėtis (2 porcijoms):
- ½ pakelio pačių paprasčiausių sausainių („Gaidelio” tipo)
- 4 didelių šaukštų aviečių uogienės (tiks ir visos kitos, kurias močiutės verda…)
- Saujos žemės riešutų
- 1 banano
- 1 obuolio
- ½ apelsino
- Varškės sūrelio (būna tokie 180 g. pakeliai sadžios varškės…)
- Kelių skiltelių juodojo šokolado
- Ledų
Eiga:
Į du karščiui atsparius nedidelius indelius po lygiai sutrupinkite sausainius , užpilkite uogienės ir šiek tiek leiskite pastovėti, kad įsigertų. Per tą laiką smulkiai supjaustykite vaisius ir be riebalų įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite riešutus. Kai uogienė jau įsigers į sausainius, ant viršaus dėkite varškę, bananas, riešutus, obuolius, apelsinus… Tiesiog sluoksniuokite ir nebijokite improvizuoti! Per smulkią tarką sutarkuokite juodą šokoldą ir pabarstykite ant deserto (kuo daugiau – tuo skaniau). Uždenkite indelius ir dėkite į jau įkaitusią orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Na, ir būtinai prie šio deserto pateikite ledų. Kada paskutinį kartą jų valgėte pusryčiams?
Skanaus!