Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčių desertas

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčių desertas

Sekmadieninis Jurgos receptas: pusryčių desertas

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos pusryčių desertą.

Sudėtis (2 porcijoms):

  • ½ pakelio pačių paprasčiausių sausainių („Gaidelio” tipo)
  • 4 didelių šaukštų aviečių uogienės (tiks ir visos kitos, kurias močiutės verda…)
  • Saujos žemės riešutų
  • 1 banano
  • 1 obuolio
  • ½ apelsino
  • Varškės sūrelio (būna tokie 180 g. pakeliai sadžios varškės…)
  • Kelių skiltelių juodojo šokolado
  • Ledų

Eiga:

Į du karščiui atsparius nedidelius indelius po lygiai sutrupinkite sausainius , užpilkite uogienės ir šiek tiek leiskite pastovėti, kad įsigertų. Per tą laiką smulkiai supjaustykite vaisius ir be riebalų įkaitintoje keptuvėje paskrudinkite riešutus. Kai uogienė jau įsigers į sausainius, ant viršaus dėkite varškę, bananas, riešutus, obuolius, apelsinus… Tiesiog sluoksniuokite ir nebijokite improvizuoti! Per smulkią tarką sutarkuokite juodą šokoldą ir pabarstykite ant deserto (kuo daugiau – tuo skaniau). Uždenkite indelius ir dėkite į jau įkaitusią orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Na, ir būtinai prie šio deserto pateikite ledų. Kada paskutinį kartą jų valgėte pusryčiams?

Skanaus!
 


 


Taip pat skaitykite:
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt