Now Reading
Naujas pasaulio Gineso rekordas – „jūra“ batų perdirbimui (video)

Naujas pasaulio Gineso rekordas – „jūra“ batų perdirbimui (video)

Naujas pasaulio Gineso rekordas – „jūra“ batų perdirbimui (video)

Ekodiena.lt

Virš 16 000 įvairių formų ir dydžių batų, sudėtų linijomis vienas prie kito! Iš pirmo žvilgsnio galima pagalvoti, kad žiūrime į šiuolaikinio meno instaliaciją, tačiau batų „jūros“ tikslas – pasiekti naują pasaulio Gineso rekordą (didžiausias skaičius batų, skirtų perdirbimui), rašo dailymail.co.uk.

Šios iniciatyvos organizatoriai – „Nacionalinė geografija vaikams“ žurnalo darbuotojai. Rekordas yra tik dalis jų vykdomos kampanijos „Run for the Planet“.

Rekordas buvo fiksuojamas Vašingtone. Pasiruošimas žurnalo darbuotojams nebuvo labai lengvas – jiems teko išpakuoti 50 gigantiškų dėžių, kurios buvo sklidinai pripildytos nenaudojamos avalynės.

Iš kur organizatoriai gavo šitiek batų? Nebenaudojamus batukus jiems dovanojo visoje Amerikoje gyvenančios šeimos, kurios batukus į redakciją atsiuntė paštu. Viso buvo surinkta 16 407 batukai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Užfiksavus rekordą, buvo atrinkta visa sportinė avalynė ir išsiųsta į „Nike“ veikiančią pakartotinio naudojimo programą. Ten batukai atgimsta kaip krepšinio aikštelių ar bėgimo takų dangos.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top