Now Reading
Ar įmanoma pasilinksminti vakarėlyje, kur nėra alkoholio? (foto)

Ar įmanoma pasilinksminti vakarėlyje, kur nėra alkoholio? (foto)

Ar įmanoma pasilinksminti vakarėlyje

Justina Maciūnaitė

Uždangstytos alkoholio reklamos, baro meniu siūlo tik sultis ir arbatą – tai dar visai neseniai į „Varom“ persivadinusio „YogaRave“ projekto vakarėlis, sulaukęs netikėtai daug įvairaus amžiaus žmonių susidomėjimo. „Varom“ – energingų žmonių kompanija, bandanti įrodyti, kad galima linksmintis ir be alkoholio ar kitų kvaišalų. Jie patys save vadina „iniciatyvių žmonių chebra“, iš draugų kompanijos peraugusia į organizaciją, rengiančią blaivius vakarėlius.

Jaunosios kompanijos istorija labai paprasta: po 2 metų „YogaRave“ gyvavimo, kuris buvo sukurtas „Yes!+“ kursų projektui, nuspręsta organizaciją plėsti. 2012 m. gruodį įkurta VšĮ „Blaivios pramogos“, o sausio 19 d. įvyko pirmasis „Varom“ vakarėlis, pritraukęs šimtus susidomėjusiųjų. Vadovą organizacija keičia kiekvienais metais. Šiuo metu juo yra Paulius Mikšys. Tačiau nariai sako, kad lyderis – tik dokumentuose. Iš tiesų kompanijoje visi lygūs.

„Varom“ susidomėjo ne tik jaunimas, bet ir suaugusieji. Į jų vakarėlius susirenka įvairaus amžiaus žmonės su šeimomis ir draugais. Apie organizacijos rengiamus susibūrimus galima sužinoti ne tik iš socialinių tinklalapių ar jų oficialaus, neseniai sukurto internetinio puslapio varomparty.lt , bet ir iš įvairių žiniasklaidos priemonių. Kompanija sako, kad jiems teko pabuvoti televizijoje, radijuje, pasakoti savo istoriją laikraščiui, kalbėti apie įgyvendintus ir dar tik planuojamus darbus. Tarp pastarųjų – festivalis „Varom“. Jis turėtų vykti šių metų rugpjūtį Trakuose. Pirmasis bilietas į renginį buvo parduotas inscenizuotame aukcione už 50 litų sekmadienį vykusiame antrajame organizacijos vakarėlyje. 

Šiame, kaip patys nariai sako „blaiviame tūse“, vakaro programa sulipdyta iš šokio terapijos, kvėpavimo pratimų pamokų, kraujotakos aktyvinimo pratimų, juoko terapijos, „Breakdance“ šokių ir laisvosios programos. Atstovai iš šių organizacijų renginyje dalyvauja nemokamai. Jie geranoriškai sutinka bendradarbiauti su sveiką kūną ir sielą propaguojančiais žmonėmis. Taip pat be atlygio renginį vedęs Linas Karalius „Varom“ kompaniją apibūna kaip „apsvaigusius nuo gyvenimo“, o mielai sutikęs nemokamai koncertuoti Jurgis Didžiulis susirinkusiems dovanojo gerą muziką ir nuotaiką.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kompanija teigia, kad nieko negalėtų padaryti be rėmėjų, kurie padeda gauti patalpas ir aparatūrą blaiviems vakarėliams. Žinoma, nariai nemažai lėšų skiria ir iš savo kišenės. Norėdami plėsti savo veiklą per renginį jie ragina žmones aukoti po 1 litą už obuolį ar kitą vaisių, kurį galima nusipirkti renginio metu. 

„Varom“ projekto nariai tikina, kad geriausias vakarėlis yra be alkoholio, su įvairaus amžiaus žmonėmis, gydant savo kūną ir sielą tiesiog geromis emocijomis. Kompanija laukia naujų žmonių ir žada surengti dar didesnių ir „labiau vežančių“renginių. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top