Now Reading
Sekmadieninis Jurgos receptas: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

Sekmadieninis Jurgos receptas: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

Sekmadieninis Jurgos receptas: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos sluoksniuotos tešlos lazdeles su sūrio padažu.

Sudėtis:

Sluoksniuotos tešlos lazdelėms

Šaldytos sluoksniuotos tešlos
Kiaušinio
Prieskoninių žolelių
Druskos, pipirų

Padažui

Indelio tepamo sūrio
Nedidelio gabaliuko tarkuoto sūrio
Sviesto
Česnako
Virinto vandens
Pipirų

Eiga:

Visų pirma, atitirpinkite sluoksniuotą tešlą (kartais, kad būtų greičiau, porai minučių įdedu į orkaitę, bet galima juk ir anksčiau pasiruošti). Kai jau atitirps ir taps pakankamai minkšta, supjaustykite plonomis juostelėmis, maždaug 5 mm storio. Jas tieskite ant skardos, patiestos kepimo popieriumi. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su prieskoninėmis žolelėms (rinkite tokias, kurias labiausiai mėgstate) ir druska bei aptepkite tešlos juosteles. Kepkite tol, kol gražiai pagels.

Kol orkaitėje kepa lazdelės, pasiruoškite padažą. Priekaistuvyje ant slipnos ugnies ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintą česnaką. Sudėkite visą indelį lydyto tepamo sūrelio ir nepamirškite visą laiką maišyti. Sūrelis turėtų suskystėti. Tada dėkite tarkuotą lydytą sūrį ir vėl maišykite, maišykite, maišykite – svarbu, kad neprisviltų  Jei padažas atrodo per tirštas įpikite truputėlį virinto vandens (jei netyčia įpilsite per daug, nieko tokio, padažas šaldamas stingsta). Paragaukite, jei reikia, įberkite truputėlį druskos ir pipirų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šis padažas labai tinka ir prie keptos duonos, makaronų, koldūnų ir t.t. Žodžiu, prie visko ir visiems, kas mėgsta sūrį.

Skanaus!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top