Laikas.ltLaikas.lt
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Laikas.ltLaikas.lt
Search
  • Naujausios
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
  • Įdomu
    • Lietuva
    • Mokslas
    • Pasaulis
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Horoskopai
    • Savaitės suderinamumo horoskopas
    • Astrologinis suderinamumas
    • Dienos akmuo
    • Audio horoskopas
    • Dienos astrologinis įvykis
    • Dienos augalas
    • Dienos blogas ženklas
    • Dienos citata
    • Dienos geras ženklas
    • Dienos horoskopas
    • Dienos komplimentas
    • Dienos pomėgis
    • Dienos skaičius
    • Dienos spalva
    • Mėnesio horoskopas
    • Mėnesio pomėgių horoskopas
    • Mėnesio suderinamumo horoskopas
    • Savaitės blogas ženklas
    • Savaitės geras ženklas
    • Savaitės horoskopas
Sekite mus
Naujienos

Sekmadieninis Jurgos receptas: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

Redakcija
Autorius Redakcija
Publikuota: 2013-03-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sekmadieninis Jurgos receptas: sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

Laikas.lt

Laikas.lt toliau džiaugiasi savo redakcijoje turėdami tikrą šaukšto, puodo ir keptuvės meistrę, kulinarę Jurgą. Reklamos skyriaus vadybininkė keičia amplua ir yra pasiryžusi vesti visus skaitytojus virtuvės keliais bei klystkeliais. Ir taip – kiekvieną sekmadienį. Šią savaitę pristatome Jurgos sluoksniuotos tešlos lazdeles su sūrio padažu.

Sudėtis:

Sluoksniuotos tešlos lazdelėms

Šaldytos sluoksniuotos tešlos
Kiaušinio
Prieskoninių žolelių
Druskos, pipirų

Padažui

Indelio tepamo sūrio
Nedidelio gabaliuko tarkuoto sūrio
Sviesto
Česnako
Virinto vandens
Pipirų

Eiga:

Visų pirma, atitirpinkite sluoksniuotą tešlą (kartais, kad būtų greičiau, porai minučių įdedu į orkaitę, bet galima juk ir anksčiau pasiruošti). Kai jau atitirps ir taps pakankamai minkšta, supjaustykite plonomis juostelėmis, maždaug 5 mm storio. Jas tieskite ant skardos, patiestos kepimo popieriumi. Išplakite kiaušinį, sumaišykite su prieskoninėmis žolelėms (rinkite tokias, kurias labiausiai mėgstate) ir druska bei aptepkite tešlos juosteles. Kepkite tol, kol gražiai pagels.

Kol orkaitėje kepa lazdelės, pasiruoškite padažą. Priekaistuvyje ant slipnos ugnies ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintą česnaką. Sudėkite visą indelį lydyto tepamo sūrelio ir nepamirškite visą laiką maišyti. Sūrelis turėtų suskystėti. Tada dėkite tarkuotą lydytą sūrį ir vėl maišykite, maišykite, maišykite – svarbu, kad neprisviltų  Jei padažas atrodo per tirštas įpikite truputėlį virinto vandens (jei netyčia įpilsite per daug, nieko tokio, padažas šaldamas stingsta). Paragaukite, jei reikia, įberkite truputėlį druskos ir pipirų.

Šis padažas labai tinka ir prie keptos duonos, makaronų, koldūnų ir t.t. Žodžiu, prie visko ir visiems, kas mėgsta sūrį.

Skanaus!

Kaip vertinate šį įrašą?

Average rating 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

ŽYMOS:jurgos receptassekmadieninis receptassluoksniuotos tešlos lazdelės su sūrio padažu

AutoriusRedakcija
Laikas.lt - įdomus ir gyvas portalas kiekvienam. Mūsų tikslas savo skaitytojams teikti išskirtines naujienas iš viso pasaulio. Čia rasite daugybę patarimų, istorijų bei puikių ir daugelio pamėgtų receptų. Lai kiekviena diena su mumis prasideda iš naujo!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Papildytąją realybę matysime tik viena akimi
Įdomu

Papildytąją realybę matysime tik viena akimi, ir jokių akinių? (video)

2012-12-11
Daiktų pusryčiai. Dviračio rėmas - pagal vardą
Laikas.lt pusryčiai

Daiktų pusryčiai. Dviračio rėmas – pagal vardą

2011-10-13
„Senosios mokyklos“ vakarėlyje paaiškės geriausia repo rinktinė
Aktualu

„Senosios mokyklos“ vakarėlyje paaiškės geriausia repo rinktinė

2013-10-17
Vunderkindu tituluojamo akordionisto iš N. Zelandijos koncertas
Menas

Vunderkindu tituluojamo akordionisto iš N. Zelandijos koncertas

2010-07-29

Laikas.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Naudinga

Apie mus
Slapukų politika

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Laikas.ltLaikas.lt
Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?