Now Reading
Masinis kvailiojimas – bandymas sukurti naujas madas? (foto)

Masinis kvailiojimas – bandymas sukurti naujas madas? (foto)

Masinis kvailiojimas – bandymas sukurti naujas madas? (foto)

Asvyras.lt

Nauji interneto memai ir socialinės fotografijos trendai gimsta stulbinančiu greičiu. Vieni žmonės, pamatę, ką išdarinėja kiti, sustingsta, o kiti – kasosi galvą nesuprasdami, kas vyksta…

Tapti naujo trendo dalyviu labai lengva. Jūs tiesiog turite sugalvoti kokią nors statinę pozą, nusifotografuoti ir įkelti nuotrauką į socialinį tinklą. Jeigu Jums pasiseks, galite inicijuoti naują madą ir būti jos pradininku, kaip, pavyzdžiui, gimė Harlem Shake’as arba Duck Face’as!

Taip pat yra ir opozicijos atstovų, kurie pučia trimitus ir šaukia, kad tokios kvailystės – tai visuomeninė degradacija, vertybių netekimas ir žmonijos saulėlydis! Na, visi turi teisę reikšti savo nuomonę, kol tai nežeidžia kitų žmonių orumo, tad… Pereikime prie linksmybių!

Ekstremalus lyginimas (Extreme ironing)

Žmonės tempiasi į sunkiai pasiekiamas vietas lyginimo lentą, lygintuvą ir kažkiek rūbų. Užsikabaroję į aukštą kalną, paminklą, panirę po vandeniu arba išsilaipinę negyvenamoje saloje žmonės pradeda lyginti rūbus. Paprastu kvailiojimu tokio proceso jau net nepavadinsi. Ekstremalus lyginimas – tai ekstremalaus sporto ir performanso simbiozė.

Veideringas arba vaderingas (Vadering)

Jeigu esate “Žvaigždžių karų” (Star Wars) fanas, Jūs tikrai žinote Darth Vader personažą ir jo smaugimo veiksmą, kuris tapo šio trendo pagrindu. Esmė – nuotraukoje parodyti, kad jūs turite tamsiųjų galių ir keliate žmones į orą tuo pačiu smaugdami juos.

Bagetingas arba batonavimas (Baguetting)

Dėl visko kaltas prancūziškas batonas (bagetas), o taip pat elektrinis skustuvas, strykas, ginklas ir kaklaraištis. Vakariečiai sugalvojo sau naują pramogą – bagetingą. Esmė – naudoti ilgą prancūzišką batoną vietoj namų apyvokos daiktų, sporto staklių, gyvūnų, vaikų ar netgi kūno dalių. Taisyklės paprastos: pakeičiat aukščiau išvardintus dalykus šviežiu prancūzišku bagetu, nusifotografuojate ir keliat nuotrauką į soc. tinklą.


 

Šunys dėvi pėdkelnes

Šį beprotišką fotomem’ą sugalvojo kinai. Kažkam šovė idėja paskelbti soc. tinkle savo šuns nuotrauką, kurioje jis dėvi pėdkelnes… Tai tapo virusu… Šunų savininkams idėja patiko ir jie pradėjo keistis savo keturkojų nuotraukomis Weibo svetainėje. Be to, kai kuriems šunims tenka kentėti ne tik pėdkelnes, bet ir kėdus arba aukštakulnius. Panašu, kad tai nežaloja gyvūnų, nes nuotraukose jie atrodo gan ramūs, bet aš manau, kad šioje vietoje kinai šiek tiek persistengė…

Hadokeningas (hadokening)

Tai stiprios energetinės bangos, tiesiog nubloškiančios šalia esančius žmones, imitavimas. Fotomem’ą sugalvojo japonų moksleivės, pasiskolindamos idėją iš mangų (japoniškų komiksų).

Laisvasis nardymas (Leisure dive)

Naują pramogą sugalvojo nuobodžiaujantis Jungtinės Karalystės jaunimas. Šios pramogos mėgėjai tiesiog “pakimba” virš baseinų. Šuolio metu reikia sustingti tam tikroj pozoj, tarsi gulėtumėte paplūdimyje, pasirėmęs ranka. Fotografas turi spėti įamžinti šią akimirką. Tam, kad spėtumėte, profai pataria šokinėti nuo tramplinų arba bokštų. Gan įspūdingai atrodo, pavyzdžiui, nuotrauka, kurioje atlikėjas dėvi kostiumą. Juk suklydus teks džiovinti/keisti kostiumą ir vėl pradėti viską nuo pradžių…

Plankingas (Planking)

Plankingą (ang. Plank – lenta) sugalvojo britai Haris Klarksonas ir Kristianas Lengdonas 1997 m. Šiandien plankingas tapo pasauliniu judėjimu. Masiškumas suteikė jam prasmės – jis tapo kažkuo tarp kvailiojimo ir performanso meno.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Horsmaningas arba raiteliavimas (Horsemaning/Horsemanning)

Horsemaning’as (ang. Horseman – raitelis), skirtingai nuo visų kitų plankingo rūšių, turi kultūrinę, istorinę plotmę, t.y. jį “pagimdė” 1920-tųjų nuotrauka. Sklando gandai, kad tais laikais taip pat buvo madinga taip paveiksluotis. Kitas horsemaningo pavadinimas – “Raitelis be galvos”. Esminis raiteliavimo skirtumas tame, kad jam atlikti reikia dviejų žmonių.

Kvidičingas (Kviddiching)

Fotomemas pavadintas išgalvotos sporto šakos iš Hario Poterio filmų garbei. Reikia tiesiog nusifotografuoti ant šluotos šuolyje.

Yra dar tokių fenomenų, kaip, pavyzdžiui:


Downheading’as


Owling arba pelėdžiavimas

Ką gi, manau, kad masinis žmonių kvailiojimas tik įgauna pagreitį, todėl artimiausioje ateityje pamatysime dar keistesnių vaizdų.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top