Now Reading
Mergaitė, sunaikinusi ribą tarp žmonių ir gyvūnų pasaulių (foto)

Mergaitė, sunaikinusi ribą tarp žmonių ir gyvūnų pasaulių (foto)

Mergaitė

Laikas.lt
Parengta pgl. Mymodernmet.com

Naujajame Džersyje (JAV) kuriančios fotografės Robin Schwartz objektai – jos nepakartojama dukra ir laukinė gamta, tiksliau – laukiniai gyvūnai.

Nuo mažų dienų Amelija keliauja su savo mama ir yra jos fotografuojama su įvairiausių rūšių gyvūnais. Daugelis menininkę kritikuoja dėl to, kad ji savo vaiką vardan meno stumia į pavojų, tačiau moteris sako, kad pavojingiausi jos dukrai yra ne gyvūnai, o žmonės: „Vienintelį kartą Amelija nukentėjo nuo gyvūno, kai jai įkando į svečius užsukusio pusbrolio šuo. Tai įvyko todėl, kad jis buvo netinkamai auklėjimas. Tad žmonės yra pavojingi gyvūnams, o ne atvirkščiai.“

Per dešimt metų R. Schwartz sukūrė dvi fotografijų serijas: „Amelijos pasaulis“ ir „Gyvūnų trauka“. Visose nuotraukose atsispindi jos dukters ir gamtos santykis. Pasak fotografės, Amelija augo galvodama, kad gyvūnai yra jos broliukai ir sesutės, tad riba tarp žmonių ir gyvūnų jos vidiniame pasaulyje neegzistuoja. Dabar, kai mergaitei jau 10 metų, ji gailisi tų vaikų, kuriems to paties nepavyko pajausti ir jie, kaip, beje, ir suaugusieji, bijo laukinės gamtos gyventojų.

„Fotografija man leido išpildyti savo svajones, juose atsipindi mano ir vaiko pasaulio suvokimas, gyvūnai mūsų kasdienybėje yra lygiaverčiai partneriai, kartais net svarbesni už žmones“, – pasakoja fotografė, kurios dukrai supynes atstoja dramblio straublys, pliušinį meškiuką – tigro jauniklis, o savo didžiausias paslaptis ji patiki jas įdėmiai išklausančioms kengūroms.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Taip pat skaitykite: Nepaprasta mažos mergaitės ir laukinės gamtos draugystė (foto)

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top