Now Reading
Kino pusryčiuose – karo ragana arba žmogaus atsparumas negandoms (video)

Kino pusryčiuose – karo ragana arba žmogaus atsparumas negandoms (video)

Kino pusryčiuose – karo ragana arba žmogaus atsparumas negandoms (video)

Laikas.lt
Dovilė Raustytė

14-metei Komonai į rankas įduodamas ginklas su paliepimu sušaudyti savo tėvą ir motiną, jei ne – jie bus užkapoti mačete, o tai reiškia – mirs kančiose. Po kiek laiko Komona įsimyli vieną iš inicijavusiųjų šią egzekuciją. Scenarijus kartojasi, tik šį kartą prieš mergaitę klupi jos mylimasis.

Tai epizodai iš filmo „Karo ragana“ (War Witch), prancūzų dar vadinamo „Rebelle“. 2012 metų juosta pasakoja apie Kongo Demokratinėje Respublikoje vykusius vietinių grupuočių karus. Sukilėliai naikino kaimus, kankino ir žudė jų gyventojus. Ir tai ne tik „Karo raganos“ scenos, bet ir faktai iš realaus gyvenimo. Vyriausybė su tuo kovojo, armija bandė sustabdyti kraujo praliejimus, tačiau begalė žmonių patyrė prievartą bei smurtą.

Pagrindinį vaidmenį filme atlikusios 16 metų afrikietės Rachelės Mwanza gimtinė taip pat Kongas. Čia ji, galima sakyti, gyveno gatvėje, o po savo debiuto kine atsidūrė ant raudono kilimo ir 2012 metais Berlyno kino festivalyje buvo pripažinta geriausia aktore. Aplinkiniai tokį R. Mwanza gyvenimo posūkį vadina „Pelenės istorija“.

Greta Komonos filme netiesioginį pagrindinį vaidmenį atlieka begalinė žmogaus ištvermė – tiek fizinė, tiek dvasinė. Jei kam nepatinka filmai, kuriose ant vieno asmens užgriūna viso pasaulio skausmas, galės tiesiog stebėti nepriekaištingą jaunos, nepatyrusios aktorės vaidybą, grožėtis jos ir albinoso juodaodžio nors ir trumpą, bet jausmingą meilės istoriją ar tiesiog klajoti po džiungles gurkštelėjus stebuklingo pieno. Galiausiai – pažiūrėti filmą ir iš širdies lietuviškai nors kartą pasidžiaugti, kaip iš tikro mes gerai gyvename.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top