Now Reading
Knygų pusryčiuose jubiliejinė, 200-oji leidyklos „Nieko rimto“ knyga (konkursas)

Knygų pusryčiuose jubiliejinė, 200-oji leidyklos „Nieko rimto“ knyga (konkursas)

Knygų pusryčiuose jubiliejinė

Laikas.lt

Ką darytumėt, jei kavinėje šalia sėdintis ponas pasirodytų besąs vyriškais drabužiais apsitaisęs pelikanas? Kalbantis žmogaus balsu, vartantis laikraštį ir, apskritai, kodėl niekas kitas į jį nekreipia dėmesio?

L. Krohn knygoje „Pelikanas. Miesto pasakojimas“ keisti įvykiai įsipina į miesto kasdienybę, o paprasti dalykai ima rodytis visai kitokie, kai į juos žvelgia pelikanas…

Knyga priklauso serijai NEREALU! Mes pasidomėjome, ką apie šią istoriją mano žmonės, turėję progą anksčiau už visus atsiversti knygos puslapius. 

Redaktorė Diana:
„Ar įmanoma pakeisti prigimtį ir pačiam susikurti likimą, klausia knygos autorė, ar įmanoma, pasinėrus į naujo gyvenimo įspūdžius, mokslą ir meną, nuslopinti širdį draskantį namų ilgesį?

Dizainerė Vilija:

„Knygoje man labiausiai patiko neeilinis pelikano žvilgsnis į gamtos, šeimos problemas. Knygoje visi personažai nupiešti itin charakteringai ir atitinka knygos dvasią“.

Moksleivė Gintarė, 13 m.:

„Labai įdomus sumanymas: pelikanas, norintis gyventi žmonių gyvenimą. Man kilo klausimas, kodėl tik berniukas mato pelikaną kaip pelikaną, o kiti žmonės mato jį žmogumi?“

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Serija NEREALU! – knygos paaugliams, kuriose pasaulio realumas yra kitoks… Suaugusiems dažnai atrodo, kad paaugliai gyvena „kažkur kitur“ ir elgiasi taip, tarsi būtų iš kitos planetos. O paaugliams juk atsiveria daugybė naujų pasaulių, jie palieka vaikystę ir įžengia į kitą teritoriją – į suaugusiųjų valstybę. Tai, kas rūpi paaugliams, turi būti tik „labai gerai“. Negali būti „patenkinamai“ arba „vidutiniškai“. Kitaip sakant, turi būti „nerealu“. O knygų serija „Nerealu!“ tokia ir yra. Čia pasaulis kalba pats už save, realistinis pasaulio vaizdas deformuojamas, keičiamas, griaunamas. Pasaulis čia yra tiesiog kitoks. Nerealus.

Laimėkite šią knygą konkurse čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top