Now Reading
Fotografė T. Hollander pasibeldė į savo nepažįstamų „Facebook“ draugų namus (foto)

Fotografė T. Hollander pasibeldė į savo nepažįstamų „Facebook“ draugų namus (foto)

Fotografė T. Hollander pasibeldė į savo nepažįstamų „Facebook“ draugų namus (foto)

Laikas.lt

„Esu sukrėsta ir maloniai nustebinta, kiek daug nepažįstamų žmonių įsileido mane į savo namus, pasiūlė maisto bei nakvynę, dalijosi savo privataus gyvenimo istorijomis“, – pasakoja fotografė Tanja Hollander. Jos projektas „Ar tu tikrai mano draugas?“ (Are You Really My Friend?) susideda iš 300 skirtingų žmonių portretų. Visi jie fotografuoti savo namų aplinkoje ir didžioji dalis jų fotografei buvo lyg tol nepažįstami.

T. Hollander kartą pagalvojo, kad iš 678 „Facebook’o“ draugų ji artimai pažįstą vos kelias dešimtis. Kai kuriuos iš jų ji matė prieš 20 metų, kai kuriuos buvo sutikusi vos kartą, o apie kitus iš viso neturėjo suvokimo, kas jie tokie. Juk įprasta pasiūlyti draugauti žmogui, kurio asmenybė ar kūryba domina, tiesa? Tik ne visai įprasta vėliau sulaukti iš jo žinutės, kad jis nori tave aplankyti tavo namuose ir dar įamžinti savo projektui. Būtent taip pasielgė minėta fotografė. Nuo 2011 metų ji apsilankė 300 žmonių namuose ir juos visus nufotografavo. Žinoma, ne visi, į kuriuos buvo kreiptasi, sutiko fotografuotis, kiti priėmė ją ne itin svetingai, kiti – atvirkščiai, paliko buto raktus savaitgaliui ir parodė, kur alus šaldytuve. „Nepažįstami žmonės, pas kuriuos likdavau pernakvoti, kartais elgdavosi taip draugiškais, kaip niekada nieko nepašaus nesu sulaukusi iš artimiausių draugų“, – pasakojo projekto sumanytoja. Pasak jos, tai nebuvo tipinis žmonių fotografavimas: „Taip aš stengiausi išsiaiškinti, kas slepiasi po „Facebook’o“ vartotojų kaukėmis. Savo aplinkoje žmonės atsiskleidžia. Galiausiai, aš ne tik išsiaiškinau, kurie iš šių žmonių tikrai gali būti draugais, projektas taip pat padėjo atskleisti keletą socialinių tinklų santykių, kultūros tendencijų.“

Projekto autorė pripažįsta, kad jos nuotraukos tik įrodė, kaip smarkiai skiriasi online/offline gyvenimas. Tie žmonės, kurių profilis niekada, rodos, tavęs nesudomins – tampa itin artimais draugais, o tie, su kuriais būdavo smagu pabendrauti internete, susitikus skleidžia šaltį ir nenori tavęs prisileisti.

Labiausiai T. Hollander savo projektu džiaugiasi todėl, kad jis jai padėjo surasti nemažai naujų draugų. Keletas „Ar tu tikrai mano draugas?“ nuotraukų:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top