Now Reading
Sekmadienio receptas – sveiki veganiški keksiukai

Sekmadienio receptas – sveiki veganiški keksiukai

Sekmadienio receptas - sveiki veganiški keksiukai

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvus dienoraščio nusirašėme be jokių gyvulinės kilmės produktų pagamintų, sveikų veganiškų keksiukų receptą.

Trukmė: 20 min. gaminimui ir 40 min. kepimui.

Porcijos: 12 keksiukų.

Energetinė vertė: keksiukas apie 200 kcal.

Reikia:

  • 1/2 puodelio (100 ml) grūdų ir vaisių aliejaus,
  • 3/4 puodelio „Demerara“ cukraus,
  • vanilės šerdies arba žiupsnelio vanilino,
  • 1/2 a. š. malto cinamono,
  • 1 1/2 a. š. kepimo miltelių,
  • 2 v. š. virinto vandens,
  • 1 a. š. valgomosios sodos,
  • 3/4 puodelio sojų pieno,
  • 1 1/2 puodelio rupių kvietinių miltų,
  • 2 nemažų saujų šviežių mėlynių,
  • 2 nemažų saujų šviežių juodųjų serbentų.

1. Sumaišykite cukrų su vanile ir cinamonu, įpilkite ir įmaišykite aliejų. Kepimo miltelius sumaišykite su dviem šaukštais vandens, įmaišykite į tešlą. Įmaišykite sodos miltelius.

2. Supilkite pieną, pamaišę, po truputį supilkite miltus, gerai išmaišykite. Sudėkite uogas, išsukite tešlą, tuomet semkite šaukšu ir dėkite į keksiukų skardą, išklotą popierinėmis formelėmis. Galite dėti iki pat viršaus, palikdami kelis milimetrus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3. Kepkite orkaitėje, 160 laispnių temperatūroje, 40 minučių. Galite įsmeigti šakutę ir pasižiūrėti ar tikrai iškepė, prieš išimant iš orkaitės.

⇒ Jei naudosite garinę „Electrolux“ orkaitę, prireiks daugiau nei 600 ml vandens ir kepimo karštuose garuose, toje 160 laispnių temperatūroje, 40 minučių. Iškepę keksiukai bus kur kas drėgnesni, ir sakoma, sveikesni, nes nereikia papildomų riebalų tešlai drėkinti. Apskritai, dažnai kepdami garuose, per savaitę galite sutaupyti iki 500 kalorijų!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top