Now Reading
Kino pusryčiuose telefoninis sukčius ir jo aukos (video)

Kino pusryčiuose telefoninis sukčius ir jo aukos (video)

Kino pusryčiuose telefoninis sukčius ir jo aukos (video)

Laikas.lt
Dovilė Raustytė

Amerikiečių filmas „Paklusnumas“ (angl. „Compliance“, 2012) pasakoja apie tuos žmones, kurie telefonu nepažįstamo žmogaus paprašyti pervesti į jo sąskaitą kelis tūkstančius litų, ima tai ir padaro. Tai pasakojimas apie išsigandusius, visiems, lyg šuniukai, paklusti įpratusius žmones. Gali būti, kad tai pamokantis pasakojimas apie mus pačius. Bet, kaip žinia, daugelis nepasimoko tol, kol patys nepakliūna į tokią situaciją.

Šis filmas iš dalies leidžia pasitikrinti savo patiklumą. Galima netgi surengti draugų varžytuves, žinoma, jiems nežinant, kuris pirmas supras, kad iš tikro jokios problemos čia nėra, kad kitame laide ne policininkas, o apgavikas. 

Trumpai apie filmą: greito maisto restoranui vadovauja stereotipinė, viską nepriekaištingai besistengianti daryti, dar netekėjusi, bet draugą turinti brandaus amžiaus moteris. Kartą į užkandinę paskambina policininkas ir praneša, kad viena jos darbuotoja apvogė klientę, kuri štai parašė skundą. Skambinantysis liepia vargšei moterėlei apieškoti tariamai apsivogusią mergaitę. Galiausiai viskas baigiasi tragedija, paliečiančia visus įvykio dalyvius, o jų ne taip jau ir mažai. Dėl vienos moters patiklumo ar, žiūrint iš kitos pusės, vieno žmogaus iškrypimo laipsnio skaudžiai dūžta kelių žmonių gyvenimai.

Žiūrėti šį filmą rekomenduoju tiems, kuriems patinka tikromis istorijomis paremtos juostos, įtampa, pyktis ant veikėjų dėl jų kvailų poelgių ir kurie bijo pasakyti savo nuomonę ir suglaudę ausis vykdo kiekvieną paliepimą. Pamatysite, kuo kartais gali baigtis besąlyginis paklusnumas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top