Now Reading
Tolerantiški tėvai: 11 metų dukrai, jai pageidaujant, leido tapti berniuku (foto)

Tolerantiški tėvai: 11 metų dukrai, jai pageidaujant, leido tapti berniuku (foto)

Tolerantiški tėvai: 11 metų dukrai

Laikas.lt
Parengta pgl. Dailymail.co.uk

Šių mokslo metų pradžia Wrenui Kauffmanui bus išskirtinė, nes mokykloje jis pasirodys nebe kaip mergaitė, o kaip vienuolikmetis berniukas. 

Kanadiečių šeimoje gimusi mergaitė niekuomet ja būdama nesijautė gerai. Šeimos parama vaikui leido gyventi tos lyties gyvenimą, kuria jis jaučiasi.

Wreno mokytojai ir klasės draugai jau informuoti apie jo transformaciją, tad jis netrikdomas galės lankytis berniukams skirtuose persirengimo kambariuose bei tualetuose.

Po Wrennos vardu pasislėpęs Wrenas jau nuo mažų dienų jautėsi, lyg būtų įkalintas svetimame kūne. Nuo trejų metų jis norėjo būti panašus į vyriškos lyties superherojus, nešioti trumpai kirptus plaukus ir vis klausinėjo tėvų, ar negalėtų tapti berniuku.

Tėvai, žinoma, į tai nekreipė dėmesio. Galiausiai pažvelgti tiesai į akis juos privertė jaunesnioji Wreno sesuo. „Žinai, mama, Wrenna yra berniukas ir ji prašė manęs tai tau pasakyti“, – savo dukters žodžius atsimena ponia Kauffman. Ji prisimena ir Wreno nusiskundimus, kai jam buvo 9-eri, jis skundėsi, kad negali būti mergaite ir tuo pačiu jaustis laimingu. Mama nusiminė, kad taip ilgai įtai nereagavo.

Tėvai Wreną palaikė, sakydami mylėsiantys jį, kad ir kokį kelią jis pasirinktų. Šeima kreipėsi į Seksualinių mažumų institutą. Jo gydytojo Kriso Wellso teigimu, 6 vaikai iš 1 000 kenčia tokias pat problemas, iš tėvų ir mokyklų atstovų jis sulaukia skambučių su prašymais patarti, ką daryti, bent kartą per dieną.

Dabar Wrenas vartoja vaistus, atitolinančius jo fizinį brendimą. Kai jam sukaks 16 metų, jis galės pasirinkti, ar pradėti gerti vyriškus hormonus, o 18 metų nuspręsti ir dėl lyties keitimosi operacijos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kuomet kitos šeimos nutyli tokius atvejus, laikydami juos tragedija, Kauffmanai prabilo apie savo vaiko transformaciją labai garsiai. „Mes žinome, kad Wrenas gali būti smerkiamas, bet esame tam pasiruošę“, – kalbėjo berniuko tėvai. Ir, kaip sako Wrenas, gyvendamas svetimame kūne jausi tik nesibaigiančią depresiją. Jis džiaugiasi, kad paviešino savo situaciją, tikėdamasis, jog ir kiti žmonės paseks jo pėdomis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top