Now Reading
Mažiausi namai pasaulyje

Mažiausi namai pasaulyje

Mažiausi namai pasaulyje

Airbnb nuotr.

Kartais tenka nugirsti žmones, besiskundžiančius vietos trūkumu jų gyvenamajame būste. Tačiau pamėginkite įsivaizduoti gyvenimą name, kurio plotas užima viso labo tik 1 kv.m! Būtent tokius namus sugalvojo, suprojektavo ir pastatė architektas Le Van Bo (Vokietija). O kokiame mažiausiame name teko būti jums?

Schemoje pavaizduotas namas yra 70 cm x 100 cm pločio ir 2 m aukščio, kitais žodžiais tariant, namas primena jau atgyvena tapusią telefono būdelę. Namo privalumai: yra durys ir langas, kuriuos galite užrakinti (tikriausiai, kad apsaugotumėte savo turtą). Taip pat čia yra čiužinys, ant kurio galima patogiai išsimiegoti. Gali tilpti net viena kėdė! Lauko sienoje yra įmontuota kepsninė bei indai, todėl pavertus namą ant šono, vasaros metu laisvai galima išsikepti barbekiu. Taip pat namas turi įmontuotus ratukus – vadinasi galite keliauti su visu namu, tokiu būdu išlikdami mobilūs kai tik jums to prireiks. Judėti kartu su visu namu neturėtų būti sunku, mat šis yra pakankamai lengvas – vos 40 kg svorio. Žodžiu, trumpai tariant – namas 1 kv.m yra pats tikriausias ir pats mažiausias namas pasaulyje, kuris jums suteiks maksimumą laisvės išnaudojant minimumą erdvės.


Eventbrite nuotr.

Nors name yra tik viena vieta miegoti, sėdėti, ilsėtis ar melstis, galite pasirinkti ko jums tikrai labai reikia. Gal Lietuvos klimate tokį namą galima panaudoti nebent vasaros metu, tačiau pati idėja yra labai pozityvi. Juk kartais kiekvienam norisi, paties architekto žodžiais kalbant – savo kvadratinio metro.

Jeigu norite, galite šį namą įsigyti jau „pastatytą“ arba pasistatyti vieną tokį patys – Le Van Bo savo idėja dalinasi su visais susidomėjusiais nemokamai, turėdamas tik vieną prašymą iš jų – pasistačius šį ypatingą namelį pasidalinti savo istorija gyvenimu jame.

Mažiausio pasaulyje namo sumanytojo žodis apie 1 kv.m namo gimimo idėją ir panaudojimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top