Now Reading
7 apsipirkimo meno patarimai

7 apsipirkimo meno patarimai

7 apsipirkimo meno patarimai

Laikas.lt

Noras įvaldyti „apsipirkimo meno“ techniką gerokai padidėja tada, kai norisi, bet nėra už ką. Pagal „Swedbank“ Asmeninių finansų instituto (AFI) informaciją parengtas pamokančių traktatų rinkinys studentams padės parduotuvėje suderinti naudą ir malonumus.

Pažinkite save 

Apsipirkti pradėkite neišėję iš namų. Ne, ne internetu, o susidarę aiškų pirkinių planą ir tikslų jų sąrašą. Prieš tai reikėtų atlikti išsamią maisto likučių inventorizacija. Suvaldyti beribę fantaziją prie šaldytų koldūnų skyriaus padės iš anksto sudarytas savaitės pirkinių sąrašas. Suderinkite jį su valgiaraščiu savaitei. Jei niekada to dar nedarėte, pasitarkite su mama ir susiplanuokite bent, ką valgysite šiandien.

Improvizacija turi ribas

Žinokite improvizacijos ribas – nusistatykite pinigų limitą, kurį peržengti būtų nedora. Sudarę pirkinių sąrašą, nesunkiai galėsite apskaičiuoti sumą, kiek išleisite. Užsibrėžti, jog, šią savaitę pragyvensite už ne daugiau kaip 50 litų, gali būti iššūkis, tačiau jis tikrai padės, kai gyvenime atsiras daugiau nulių.

Malonumų trukmė

Į parduotuvę einame ne pramogauti, todėl neverta joje beprasmiškai gaišti laiko, nes kuo ilgiau vaikštome dairydamiesi, tuo labiau tikėtina, kad mūsų krepšyje proporcingai didėja nereikalingų produktų ir pirkinių.

Valgykite akimis

Studentas sotus ilgai nebūna, todėl išnaudokite tą retą momentą apsipirkimui. Parduotuvėje galioja elementari taisyklė: akys nori daugiau nei skrandis, todėl alkanam bus sunku atsispirti kvapniems patiekalams, pavyzdžiui, šiltoms vištos kulšims. Iki soties pažiūrėję į sultingą mėsą, keliaukite namo gamintis vištienos iš šaldytuvo kameros.

Nepasiduokite gundymams

Pagrindinis principas – laikyti galvą aukštai arba eiti nukabinta nosimi, nes akių lygyje išdėliotos prekės paprastai yra brangiausios. Todėl tos pačios kategorijos pirkiniai iš apatinės ar aukščiausios lentynos gali būti pigesni. Gundymus parduotuvėje padidina ir tai, kad pagrindiniai produktai, tokie kaip duona, makaronai, mėsa, pienas ar kiti skystieji produktai yra parduotuvės gale.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nepataikyti yra žmogiška

Būkite atidūs, nes ir makedonai pataiko. Kai jūsų pirkinius skenuoja pardavėjas, stebėkite monitorių, ar visos jūsų pasirinktos prekės kainuoja būtent tiek, kiek jūs manėte, nes parduotuvėse pasitaiko įvairių techninių ar žmogiškų klaidų. Bendrų ekonominės sistemos klaidų ieškoti čia ne vieta.

24 valandų taisyklė

Jei nėra su kuo pasitarti dėl neplanuoto brangaus pirkinio, kurį dabar siūlo už pusę kainos, bent parą pagalvokite. Tikėtina, jog pirmosioms emocijoms aprimus, pirkinys nebeatrodys toks reikalingas. Tačiau kaip rodo studentinė praktika, brangaus ir nereikalingo pirkinio faktą dažniausiai patvirtina jau po kelių dienų iš alkio urzgiantis skrandis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top