Now Reading
„Talentų fondas 2014“: sėkmė mėgsta drąsius ir talentingus (foto)

„Talentų fondas 2014“: sėkmė mėgsta drąsius ir talentingus (foto)

„Talentų fondas 2014“: sėkmė mėgsta drąsius ir talentingus (foto)

Laikas.lt

Šiemet jau trečią kartą išdalyti apdovanojimai drįstančioms svajoti, kurti ir rizikuoti. „Inspired by Femina Bona „Talentų fondas“ tęsia tradiciją remti talentingų žmonių siekius.

„Mes ieškome talentingų žmonių, kuriems reikia meškerės, o ne tų, kurie tikisi iškart gauti dovanų žuvį. Dovanojame kirpėjo profesijos mokymus, dėstomus pagal visame pasaulyje pripažintą „Pivot Point“ sistemą, arba vizažistės–kosmetikės profesijos mokymus ir taip sustipriname galimybę realizuoti savo talentą“, – tokiais žodžiais „Inspired by Femina Bona“ direktorė Aušra Kirlienė į sceną kvietė visas 8 pretendentes, atrinktas peržiūrėjus 150 atsiųstų darbų nuotraukas.

„G- loftas“ vėl tapo vieta, kurioje vyko finalininkų idėjų varžybos. Į jas įdėmiai žvelgė ekspertų komisija: Ramunė Vigelė – inovatyvi kirpimų meistrė, Jolanta Mačiulienė – kirpėjų asociacijos varomoji jėga, vedanti talentus į tarptautinį pripažinimą, Džiuljėta Vėbrė – profesionali plaukų stilistė ir įvaizdžio konsultantė, Vitalija Vaitkevičienė – makiažo meistrė ir lektorė, Audra Kaušpėdienė – stilinga bei energinga architektūros kūrėja, fotografas Justas Samalius.

Kasmet auga ir konkurso reikalavimai: jei dar pernai finalui pakako iš anksto parengtų darbų nuotraukų ir pokalbio su komisija, atlikti užduotis ant mokymams skirtų manekenų, šiemet jau teko atvykti su savo modeliais, kurių plaukai ir veidas buvo matomi prieš pradedant vykdyti užduotį.

Verta dėmesio dar viena „Inspired by Femina Bona „Talentų fondo“ tradicija – veiksmo viešumas. Visų akyse vyksta pokalbiai ant karštosios komisijos sofutės ir taip pat visų akyse pretendentės atlieka užduotis.

„Tai, kad dalyviai auga, vienais metais pateikę darbus ir nepatekę į finalą, kitais jau patenka arba dalyvavę finale ir nelaimėję prizo, vėl sugeba į jį patekt ir siekia savo tikslo labai kryptingai, yra vertybė. Mes norime mokyti ne tik gabius, bet ir labai motyvuotus žmones“, – komentuoja „Inspired by Femina Bona“ mokymų vadovė Vytautė Stankaitienė.

Kursai kirpėjo specialybei įgyti atiteko Alinai Rumiancevienei, vizažo kursai – Dovilei Kvederytei, stiliaus ir įvaizdžio – Daivai Barkauskaitei, o ilgų plaukų modeliavimo seminaras – Andželai Artiomovai. Ir kas žino, ką šis konkursas pakeis prizo nelaimėjusiųjų gyvenime. Kartais tai dar labiau sustiprina ambicijas, užgrūdina ketinimus ar pasuka mintį netikėta linkme.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pagrindinio prizo laimėtojai 28 metų Alinai Rumanciavienei jis išties tapo meškere, mat paaiškėjo, kad moteris jau išėjo iš darbo logistikos kompanijoje ir yra pasirengusi apversti savo gyvenimą. „Dokumentus į universitetą nešiau, kai man tebuvo 17 metų. Buvau pirmūnė ir atrodė, kad turiu mokytis kažką rimto. Baigus jūrų technikos specialybės bakalauro studijas, atrodė, kad maža, baigiau magistrantūrą ir ėmiau dirbti. Man patiko mokytis, bet dirbdama vis dažniau susimąstydavau, ar noriu tuo užsiimti dar 30 metų. Pradėjau savęs klausti, gal manęs laukia visai kitoks gyvenimas. Juk visada norėjau daryti kažką kitą – gaminau papuošalus, siuvinėjau, rašiau savo įspūdžius augindama sūnelį. Pajutau, kad metas surizikuot ir išmėginti tai, į ką linksta širdis. Vadovavausi moteriška nuojauta, kuri atsiranda tik ilgainiui“, – pasakoja Alina. Ji įsitikinusi, kad kiekviena moteris mato grožį kitaip, kitaip jį ir išreiškia, todėl tai visuomet įdomu, tereikia nelaikyti to savyje. Kuo anksčiau tai pradėsi daryti, tuo šalutinis gyvenimo vingis gali būti trumpesnis.

Simboliška, kad ekspertų komisijai vadovavusi garsi kirpimo meistrė Ramunė Vigelė prieš atrasdama savo tikrąjį talentą suspėjo baigti konservatoriją. Akivaizdu, kad šis „Talentų fondo“ konkursas yra galimybė vėl atsigręžti į savo talentą ir leistis jo vedamam į sėkmę. Nes ji mėgsta drąsius bei talentingus.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top