Now Reading
Kino teatro „Pasaka“ kursuose – pažintis su kino virtuve

Kino teatro „Pasaka“ kursuose – pažintis su kino virtuve

Kino teatro „Pasaka“ kursuose – pažintis su kino virtuve

Laikas.lt

Birželio 10, 11 ir 12 dienomis kino teatras „Pasaka“ kino mėgėjus kviečia pažinti kūrybinę kino užkulisių pusę – savo žinias apie kiną plėsti trumpuose kino kursuose „In The Mood For Cinema“.

Tai trumpas paskaitų ciklas kino mėgėjams ir svajojantiems apie kino profesionalo kelią. Nagrinėjant kino istoriją, specialiuosius efektus, techninius pasiekimus, kameros judesį ir kitus filmų elementus, didinamas žinių bagažas ir šio meno supratimas. Šios žinios padeda įvertinti kiną kur kas platesne prasme, daug daugiau pamatyti kadre, o svarbiausia, pajusti dar didesnį malonumą žiūrint filmus.

Svarbiausia kino dalis yra istorija – vidinis veikėjo pasaulis, todėl į visus elementus –  kameros judesius ir net specialiuosius efektus, bus žiūrima būtent per šią prizmę. Tokiu būdu bus galima ne tik suprasti techninius elementus, bet ir atrasti – naujas jau matytų filmų prasmės ar dar niekada nematytus kadrus. Nors kursuose bus paliesta tik dalis šios meno šakos, kiekvienas apsilankęs galės išmokti žiūrėti į filmus naujomis akimis.

Kursus ves kinomanas Justinas Dudonis.

Birželio 10 d. – Kino efektų istorija

Nuo Georges Melies iki James Cameron ar Terence Malick – kino efektai gali būti skirti ne tik mus nustebinti, tačiau ir leisti mums patekti į vidinius veikėjų pasaulius. Kokiais būdais efektai buvo kuriami prieš šimtą metų ir dabar? Lėlės, grimas, kompiuteriniai efektai, tapymas ant stiklo, makiažas, animatronika – visa tai yra kino istorijos dalis, padedanti papasakoti dar įdomesnes istorijas ir sukurti gilesnius vidinius bei išorinius veikėjų pasaulius.

Birželio 11 d. – Kameros judesio subtilybės

Kartais labai mažas kameros judesys gali turėti labai didelę emocinę vertę, o ilgas dublis  priversti šiurpulius bėgti per visą kūną. Visi šie judesiai pasidaro dar įdomesni ir suteikia dar daugiau malonumo, kai supranti kaip jie atliekami, planuojami ir kokia jų vieta kino istorijoje. Pažvelgsime į sudėtingus kameros judesius šiuolaikinių meistrų – Paul Thomas Anderson, Martin Scorsese ir kitų kūryboje, bei įrankius naudojamus jiems pasiekti. Kiekvienas judesys kine turi reikšmę ir ją suprasti yra neapsakomas jausmas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Birželio 12 d. – Japonijos ir Honkongo kino salos

Azijos kinas turi didžiulę įtaką viso pasaulio kino filmams. Sergio Leone kopijavo Akira Kurosawa, Tarantino buvo įkvėptas Honkongo kino. Japonijos, Kinijos ir Honkongo kine yra ypač daug nepaprastai įdomių filmų, kuriuos atrasi tikrai verta. Nuo Yasujirō Ozu rėmų rėmuose ar Kurosawos techniškumo iki Kar Wai Wong melancholiškųjų „Chungking Express“ ir „In The Mood For Love“, bei John Woo nesibaigiančių kulkų ir balandžių. Azijos kinas yra kitoks ir vertas atradimo.

Vienos paskaitos kaina: 10 Lt (bilietai jau parduodami kino teatro kasoje ir www.tiketa.lt)
Paskaitos vyks kino teatro „Pušku Pušku” salėje nuo 19 val.
Paskaitos trukmė: 1,5 val.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top