Now Reading
Vilniaus kino šortai: 4 dienos, 62 filmai, 21 šalis (Foto)

Vilniaus kino šortai: 4 dienos, 62 filmai, 21 šalis (Foto)

Vilniaus kino šortai: 4 dienos

Tarptautinis jaunųjų kino kūrėjų trumpų filmų festivalis „Vilniaus Kino Šortai“ šiemet švenčia penkerių metų jubiliejų ir žiūrovus pasitinka išsiplėtęs ir savo „šortus“ demonstruos ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Panevėžyje. Veiksmas startuoja šiandien ir baigsis sekmadienį.

Kaip ketvirtadienį „Coffee In“ surengtoje spaudos konferencijoje teigė organizatoriai, šiais metais jie parengė ypač plačią programą ne tik geografine, bet ir kiekybine prasme. Festivalyje bus parodyta net 62 filmai iš 21 šalies. Tad keturioms dienomis ką veikti tikrai netrūks. Visi filmai susikirstyti į 11 konkursinių programų: jau įprastas „Drąsus žingsnis“, „Jausmų ryšulys“, „Gyvenimo dėlionė“ papildė naujos – „Kelio filmai“, „Šypsokis!“, „Iki 15 min“, „Apie vaikus ne tik vaikams“, „Portretai“, taip pat auditorijos dėmesiui parengta išskirtinė „Lietuvos muzikos ir teatro akademijos kino ir TV operatorių baigiamųjų darbų“ premjera. „Vilniaus kino šortuose“ bus pristatytos 2 specialios programas: „Artimųjų Rytų peizažai“ ir „Zagreb Film Festival“ rinktinė.

Programa „Gyvenimo dėlionė“ suskirstyta į tris dalis: „Gyvenimo dėlionėje I“ – lenkų ir prancūzų kūrėjų dokumentinės juostos. „Gyvenimo dėlionėje II“ dalyvauja šortai iš įvairių Senojo kontinento valstybių. Trečioji dėlionė pasakoja, kaip kaip liūdesyje atrandamos akimirkos gali priversti nusišypsoti, o džiugesio momentai stebinti rimtimi. Komisijos nariai rinks ne tik geriausius „šortus“, bet ir ekologiškiausią filmą „Green together“.

Mėgstantiems diskusijas – „Media Desk Lietuva“ kartu su „Vilniaus Kino Šortais“ kviečia Lietuvos kino kūrėjus, rodytojus, platintojus, puoselėtojus ir mylėtojus jaukioje ir neformalioje aplinkoje aptarti vieną ryškiausių pastarojo dvidešimtmečio Lietuvos kino industrijos pokyčių – integraciją į Europos ir pasaulio kino erdves.

O mėgstantiems after party ir vyną – po filmų visi kviečiami į klubą „Play“ aptarti matytų darbų. After party vyks kiekvieną vakarą nuo 21 val.

Kaip teigė organizatoriai, filmams rodyti pasirinktos netradicinės erdvės, kaip kad VDU Menų galerija „101“, Klaipėdos Parodų rūmai, Panevėžyje – Kino centras „Garsas“, Šiauliuose – Ch.Frenkelio vila. Netradicinių vietų pasirinkimą nulėmė filmų turinys. Visuose miestuose filmai bus rodomi vienu metu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Festivalį „Vilniaus Kino Šortai“ organizuoja „Skalvijos“ kino centras. Tikslias peržiūrų vietas rasite renginio svetainėje.

P.s. tai gal laikas keisti pavadinimą? Kad ir į „Kino šortai“….

Rasa Barčaitė
Foto: autorės
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top