Now Reading
Kauno kino festivalis persikėlė į Vilnių

Kauno kino festivalis persikėlė į Vilnių

Kauno kino festivalis persikėlė į Vilnių

Kauno kino festivalis, sekmadienį vakare atsisveikinęs su gimtuoju miestu, kino juostų ritėmis ir ypatinga nuotaika nešinas pirmadienį startavo Vilniuje.

Įsikūręs Vilniaus kino teatruose „Skalvija“ ir „Pasaka“, festivalis pakvies žiūrovus mėgautis geru kinu iki pat sekmadienio. 

Kauno kino festivalis sostinės žiūrovams atveš laukiamiausią lietuvišką juostą – Šarūno Barto „Eurazijos aborigeną“, pripažintą geriausiu šių metų Lietuvos filmu. Vilniuje planuojamos dvi šio filmo peržiūros: pirmadienį – kino teatre „Pasaka“ bei penktadienį, spalio 15 dieną – kino teatre „Skalvija“.

Kriminalinės dramos „Eurazijos aborigenas“ pagrindinis herojus Gena, įkūnytas Š. Barto, nuo pat vaikystės yra įkalintas kriminaliniame pasaulyje. Jis niekada neturėjo šeimos ir namų, yra plataus Eurazijos kontinento nomadas, filme desperatiškai besistengiąs pakeisti savo marginalinę būtį. Ši juosta, be veiksmo filmo siužeto, kalba apie didžiulę herojaus dvasinę įtampą.

Tai filmas apie žmogaus žmogui reikšmę, apie instinktą ieškoti ir norą turėti savo vietą ir savo artimą. Į Lietuvą trumpam sugrįžęs filmas keliauja po garsius pasaulio festivalius, todėl unikali proga pamatyti naująjį filmą Lietuvoje yra Kauno kino festivalio programa.

Pirmadienį 17 val. žiūrovai kviečiami „Skalvijos“ kino teatre susitikti su ypatingu festivalio svečiu – filmo „Pica Aušvice“ herojumi Danny Chanochu bei pamatyti patį režisieriaus Moshes Zimermano filmą, kuris pasakoja apie šiurpią herojaus D. Chanoch gyvenimo istoriją: penkių nacių koncentracijos lagerių pergyvenimo vaikystėje patirtį, visam gyvenimui palikusią pėdsaką dabar jau 78-erių sulaukusio vyro širdyje. Filmas kupinas ne tik liūdnų prisiminimų ir skausmo, bet ir juodojo humoro, kuris, matyt yra vienas iš būdų gyventi su tokiais nežmoniškais prisiminimais.

Į Vilnių festivalis atsiveš daugumą savo programos filmų. Tradicija tapusios programos dalys „Tapatumai“, „Platus kampas“, „Visos mūzos“ ir „Muzika, keičianti pasaulį“ pristatys plačios geografijos ypatingiausius metų filmus.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vilniuje taip pat bus rodomos dvi Kauno kino festivalio svečių retrospektyvos: vengrų kino filosofo Belos Tarro ir lenkų animatoriaus Piotro Dumałos. P. Dumala festivalyje svečiuosis ir savo kūrybą pristatys penktadienį, spalio 15 dieną.

Jauniausius žiūrovus šeštadienį į „Skalviją“ pakvies nuotaikinga slovėniškos animacijos programa vaikams „Dramblys“.

Per septynias dienas bus parodyta daugiau nei 60 filmų, kurių tarpe kiekvienas ras sau artimiausius. Kitokius filmus, kurie sujaudins, suintriguos, įkvėps, galbūt pamokys ar kažką pakeis. Jau pirmadienį, spalio 11 dieną festivalio juostos bus perduotos į „Skalvijos“ ir „Pasakos“ kino mechanikų rankas ir Tarptautinis Kauno kino festivalis susitiks su žiūrovais Vilniuje.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top