Kai tik turiu laisvo laiko, mėgstu jį išnaudoti eksperimentuodamas virtuvėje ir gamindamas įvairiausius skanėstus savo mylimai moteriai:)
Šį kartą nusprendžiau jums pasiūlyti mano jau išmėgintą ir tikrai nepakartojamo skonio Cukinijų pyragą su tunu.
Kažkada šį receptą gavau iš vienos savo pažįstamos, o dabar ir pats galiu jums pasiulyti pasigaminti:).
Taigi mums reikės:
Tešlai:
- 225 g miltų 1 a. š. kepimo miltelių
- ¼ a. š. druskos
- ¼ a. š. cukraus
- 75 g sviesto
- 100 g grietinės
Įdarui:
- 1 vidutinio dydžio svogūno galvutė
- 1 vidutinio dydžio cukinija 1- 2 morkos
- 1 skardinė konservuoto tuno
Užpilui:
- 2 kiaušiniai
- 100 g grietinės
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
- druskos, juodųjų pipirų, kario
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska ir cukrumi. Sudėti minkštą sviestą ir pirštais trinti, kol neliks sausų miltų ir gausis trupinukai. Sudėti grietinę ir greitai užminkyti tešlą. Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min. Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas supjaustyti šiaudeliais. Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
Sudėti cukinijas ir patroškinti dar 4 – 5 min. Ataušinti ir įmaišyti konservuotą tuną (nupylus vandenį ar aliejų). Užpilui kiaušinius sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį. Orkaitę įkaitinti iki 190 C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min. Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą, užpilti užpilu ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus. Stai ir viskas:) gaminkit, skanaukit ir dziaukites siltais rudens vakarais:)
P. S. O Vietoje tuno galima naudoti konservuotas aliejuje ir susmulkintas sardines ar ančiuvius, rūkytą arba virtą kumpį 🙂 zodziu, viska, ka jusu fantazija leidzia:)