Now Reading
Moteriškas „ne“ vaikinų nesustabdo (video)

Moteriškas „ne“ vaikinų nesustabdo (video)

Moteriškas „ne“ vaikinų nesustabdo (video)

Kas 5-as 18-25 metų amžiaus vaikinas tikisi sekso jau po bučinio. Kas ketvirtas jaunas vyras nemano, kad seksas po merginos ištarto „ne“ galėtų būti laikomas išžaginimu. Tokio vaikinų seksualinių pojūčių tenkinimo mastas pritrenkė.

Seksualinės prievartos pagalbos centruose (Havens sexual assault referral centres) atlikta apklausa padėjo nustatyti, kad Londone beveik kas 10-ai 18-25 metų merginai pasakius „ne“, partneris toliau ją verčia lytiškai santykiauti.

Beveik pusė apklaustųjų vyrų nesutiko ir su tuo, kad tolesnis seksas merginai persigalvojus prilygtų prievartai. Daugiau nei 40 procentų prisipažino, kad partnerei darė spaudimą siekdami patenkinti savo lytinį geismą.  

 Tik maža dalis vaikinų reikalauja sekso ir girtos ar miegančios partnerės. Tik kas 8-as iš jų „darbuotųsi“ toliau, jei nuspręstų, kad partnerė išties su juo flirtavo.

48 proc. vaikinų mylėtųsi su girta mergina ir tame neįžvelgia prievartos, net jei ji ryte ir nieko neprisimintų. Net du trečdaliai nesiliautų siekę sekso net jei partnerė verktų. 

Beveik 30 proc. merginų prisipažino verstos mylėtis ne taip, kaip norėjo. 

Tyrimas „Kur jūsų ribos?“ buvo atliktas bendradarbiaujant su Jaunimo klubu. Filmukų svetainėje „YouTube“ vykdoma pagalbos centrų iniciatyva jaunimui siekiama pabrėžti svarstomą bendro partnerių sutikimo problemą ir sustiprinti skirtumus tarp išžaginimo ir sekso.

Prieglaudos teikia paramą vyrams ir moterims, kurie buvo išžaginti ar patyrė seksualinę prievartą.

 Londono meras Borisas Johnsonas, susipažinęs su šokiruojančiomis išvadomis, „Daily Mail“ gyrė tris Londone įkurtus prieglaudos centrus už jų rūpinimąsi aukomis: „Šis tyrimas sukrečia. Jaunimas turi daug griežčiau atsižvelgti į [partnerio] sutikimą“. 

Lytinių nusikaltimų tyrimų vyriausiasis inspektorius Markas Yexley pridėto: „Nauji rezultatai rodo, kad vis dar esama skirtingų sutikimo lytiškai santykiauti interpretacijų“.

The Havens „Where Is Your Line?“ siūlo:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Paspausk, kai manysi, jog tavo ribos peržengtos…

Tu peržengei ribą… Pasvarstyk, kur turėtum nubrėžti naująją.

 Nemanyk, kad seksas be bendro partnerių susitarimo yra gerai. Tai jau žaginimas. 

Parengė Nerijus Drochneris 
Nuotr: Alamy

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top