Now Reading
Juodasis šokoladas – sveikatai ir grožiui

Juodasis šokoladas – sveikatai ir grožiui

Juodasis šokoladas – sveikatai ir grožiui

Manoma, kad šokoladą valgyti tris kartus per savaitę yra sveika. Švedų mokslininkai ištyrė pacientus patyrusius širdies infarktą ir nustatė, kad rizika nukentėti nuo kito širdies smūgio sumažėja smaližiaujant. Žinoma, saikingai.

Šokoladas ne tik apsaugo nuo širdies ligų, bet ir padeda po jų atsigauti. Švedų mokslininkų grupė žurnale „Journal of Internal Medicine“ publikavo savo tyrimų duomenis, kurie parodė, kad žmonėms po širdies infarkto du tris kartus per savaitę paragaujantiems juodojo šokolado, tikimybė mirti nuo atsinaujinančios ligos sumažėja tris kartus.

Vienas tyrimo iniciatorių – Kenneth Mukamal iš Bostono, mano, kad taip yra dėl kakavoje esančių antioksidantų, kurie apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų. Laisvieji radikalai veikia kaip biocheminiai kenkėjai, galintys sukelti įvairias ligas ir sutrumpinti gyvenimą. Antioksidantų veiksmingumas nėra įrodytas moksliškai, tačiau jais papildyti produktai stabdo senėjimą, ženkliai didina maisto, kosmetikos ir farmacijos pramonės koncernų apyvartą.

Mažina širdies infarkto tikimybę

Tiesa, panašus tyrimas buvo atliktas ir gerokai anksčiau. Mokslininkų grupė, vadovaujama Imre Janszky iš Stkholmo Karolinskos instituto, dešimtajame praeito amžiaus dešimtmetyje ištyrė 1200 vyrų ir moterų, atsidūrusių ligoninėje po patirto širdies infarkto. Prieš vykdami namo, jie papasakojo apie savo valgymo įpročius, kurių laikėsi metus prieš infarktą. Mokslininkai stebėjo šiuos pacientus dar aštuonerius metus ir nustatė, kad tikimybė patirti mirtiną širdies infarktą mažėjo priklausomai nuo valgomo juodojo šokolado.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tačiau K. Mukamal perspėja, kad negalima piknaudžiauti šiuo skanėstu, mat galiausiai daugelis pacientų labai sustorėjo, taip įstumdami save į naują pavojų. Viršsvoris didina riziką susirgti cukriniu diabetu, didina kraujo krešėjimą ir kraujospūdį, kurie gali lemti staigų širdies infarktą. Gydytojas nurodė, kad apsauginę funkciją atlieka tik šokoladas. „Nenustatėme, kad ligoniams galėtų padėti bet kurie kiti saldumynai“, patikino jis.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top