Now Reading
„Didžioji krautuvė“ atidaryta! (Foto)

„Didžioji krautuvė“ atidaryta! (Foto)

„Didžioji krautuvė“ atidaryta! (Foto)

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje iškilmingai atidaryta „Didžioji krautuvė“, kuri, prognozuojama, taps didžiausiu pilstomo alaus mėgėjų traukos centru sostinėje.

Šiaurės miestelio „Ogmios mieste“ įsikūrusi parduotuvė žada pirkėjams per 20 pilstomo alaus rūšių – nuo šviesaus kvietinio iki unikalaus alaus su žolelėmis, taip pat lietuviško, latviško bei vokiško alaus buteliuose. Pasak „Vilniaus alaus“ daryklos vadovo Algirdo Bagatyriaus, tai bus vienintelė parduotuvė, kur alaus mėgėjai galės paragauti šviežiai brandinamo alaus tiesiai iš jo brandinimo talpų.

„Prekiauti pilstomu alumi pradėjome dar šių metų pradžioje. Pirmojoje mažoje parduotuvėje siūlėme 7 alaus rūšis, o „Didžiojoje krautuvėje“ jų bus trigubai daugiau. Įsteigti tokią parduotuvę svajojome jau kelerius metus, šią svajonę pagreitino didelis lankytojų srautas mažesnėse parduotuvėse. Todėl, kol snaudė konkurentai, taip ir padarėme. Tai pirmoji tokio pobūdžio parduotuvė ne tik Lietuvoje, bet ir artimame užsienyje“, – atidarymo metu kalbėjo A. Bagatyrius, „Didžiąją krautuvę“ atidariusios „Vilniaus alaus“ daryklos vadovas.

Per atidarymą erdvioje, daugiau nei 180 kvadr. metrų pločio, parduotuvėje gausus alaus mėgėjų būrys degustavo ir aptarinėjo įvairias pilstomo alaus rūšis, apžiūrinėjo net pusės tonos brandinimo talpas, į kurias alus bus perpilamas tiesiai iš daryklos ir brandinamas toliau, išlaikant darykloje nustatytos temperatūros režimą. Pasak A. Bagatyriaus, tai trumpiausias alaus kelias (apie 10 km.) Vilniuje iš daryklos į alaus parduotuvę.

„Verdame alų klasikiniu būdu, todėl jis dirbtinai neprisotinamas angliarūgšte ir dėl mažesnio rūgštingumo itin vertinamas patyrusių alaus mėgėjų. Visas alaus gamybos kelias užtrunka nuo 3 iki 4 savaičių, o unikalaus 14 procentų stiprumo firminio gėrimo „13 statinių“ – net 5 mėnesius“, – kalbėjo A. Bagatyrius.

Atidarymo svečiai taip pat grožėjosi didžiausia šalyje XVI a. Vilniaus miesto panoramos reprodukcija. Per visą „Didžiosios krautuvės“ sieną nusidriekęs 3 metrų aukščio ir 8 metrų pločio pano paveikslas simbolizuoja Vilniaus istorines ir kultūrines tradicijas, kurias puoselėja ir „Vilniaus alaus“ darykla.

Kitais metais „Vilniaus alaus“ darykla planuoja pristatyti dar kelias naujas alaus rūšis ir padidinti alaus eksportą į Didžiąją Britaniją, Rusiją, Lenkiją bei Latviją.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Iš viso „Vilniaus alaus“ darykla į „Didžiąją krautuvę“ investavo daugiau nei 250 tūkst. litų.

Rafailas Karpis, operos solistas: „Vilniaus alų“ geriu jau daugiau nei pusantrų metų, nes jį mėgstu. Ypač patinka „Vilniaus tamsusis“ nefiltruotas alus. Jį pardavinėjo ir anksčiau kitose parduotuvėse, berods „Maximoje“, bet ne visada ten patogu važiuoti vien dėl alaus. Todėl gerai, kad alaus mėgėjams atsirado speciali pritaikyta parduotuvė, pasižyminti tokia įvairove“.

Leonardas Pobedonoscevas, kino ir televizijos aktorius: „Nustebau, kai pamačiau, kiek čia alaus rūšių, siūloma. Ačiū Dievui, visų neišragavau (juokiasi – red.pastaba), bet paragavau šviesaus kvietinio nefiltruoto, kurį man rekomendavo. Tikrai geras alus. Be to, man patinka „Vilniaus alaus“ butelių apipavidalinimas, jų reprezentacinis įspūdis. Tokį butelį galima drąsiai vežti draugams lauktuvių į užsienį“.

Nuotr. Tomo Adomavičiaus

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top