Now Reading
Frigidiškumas – mitas ar realybė?

Frigidiškumas – mitas ar realybė?

Frigidiškumas - mitas ar realybė?

Kas yra frigidiškumas? Kokios jo priežastys? Ar iš tiesų egzistuoja frigidiškos moterys? Šiame straipsnyje paieškosime atsakymų į šiuos klausimus.

Taip pat supažindinsiu Jus su neįprastomis teorijomis apie moters biologiją bei vyro vaidmeniu frigidiškumo problemoje. Norėčiau pabrėžti, kad kalbant šia tema, nėra vienos teisingos teorijos, yra įvairios nuomonės ir požiūriai skirtingais kampais, kuriuos Jums ir papasakosiu.

Frigidiškumas: nuo šaltumo iki bjaurėjimosi seksu

Psichologijoje frigidiškumu plačiąja prasme vadinamas moters nesugebėjimas patirti orgazmo per seksualinę sueitį. Kasdienėje kalboje, nesigilinant į medicininius niuansus, žodis „frigidiškumas“ naudojamas nusakant įvairų dailiosios lyties atstovės elgesį nuo šaltumo bei nesidomėjimo fizine meile iki bjaurėjimosi ja. Seksoterapeutai išskiria tris problemas, kurias apima terminas „frigidiškumas“: nesugebėjimą patirti jokių seksualinių reakcijų ar potraukių jokiomis aplinkybėmis, seksualinio susijaudinimo nebuvimą ir negalėjimą pasiekti orgazmo.

Štilį lovoje paprastai nulemia psichologinės priežastys

Frigidiškumą gali sukelti sveikatos problemos, fizinės priežastys, pavyzdžiui, skausmas. Tačiau dažniausiai moters šaltumą lemia psichologiniai veiksniai: partnerių tarpusavio santykių problemos bei konfliktai už lovos ribų, nerimas ir kiti stresą poroje sukeliantys rūpesčiai. Jei žmona jaučia, jog partneris tampa malonus tik tada, kai nori sekso, jos šaltumas yra ne frigidiškumo, bet normalumo požymis. Vidutinis vyras puikiai supranta ryšį tarp automobilio priežiūros ir jo būklės, bet sunkiai suvokia, kaip moters jausmas, kad yra mylima, veikia jos seksualinį elgesį, todėl neįvertina, kaip svarbu žmonai sakyti komplimentus, domėtis jos jausmais, gerbti jos nuomonę.

O gal frigidiškų moterų nebūna…?

Daug specialistų apskritai netiki tokios būsenos kaip frigidiškumas egzistavimu. Šiuo žodžiu dažnai siekiant pažeminti vadinamos tos, kurios neatsako į vyrų seksualinius veiksmus, kai jie to nori. Neretai taip įžeidžiamos moterys, kurios tiesiog nenori turėti reikalų su konkrečiu vyru, o ne yra šaltos apskritai.

Kartais pačios moterys klaidingai laiko save frigidiškomis. Reikia suvokti, jog seksualumas nėra izoliuotas – jį įtakoja emocijos ir jausmai. Moterims reikalingos tam tikros sąlygos, kurių dažnai tiesiog nėra, jog seksas teiktų malonumą. Seksualinius jausmus taip pat gali slopinti tokie dalykai kaip nėštumo baimė ar religiniai įsitikinimai.

Daugelis moterų, kurios vadinamos frigidiškomis, iš tiesų yra šiltos ir rūpestingos, tiesiog seksualumas dėl auklėjimo ir visuomenės požiūrio nuslopintas giliai viduje. Savo jausmus jos gali atskleisti tik gerai pažįstamam partneriui, kuriuo tikrai pasitiki, tačiau tokie santykiai vystosi labai lėtai. Vis tik esant tinkamoms sąlygoms ir supratingam vyrui tokios moterys gali pasirodyti esančios puikios meilužės.

Jei frigidiškumas iš tiesų egzistuotų, tai reikštų, jog moterys turėtų nejausti pasitenkinimo ne tik sekso metu, bet ir ragaudamos maistą, užuosdamos malonius kvapus ar girdėdamos gražią muziką, t.y. joms pasitenkinimo turėtų neteikti nei rega, nei uosle, nei klausa, nei lytėjimu patiriami pojūčiai.

Ar tikrai neegzistuoja vaginalinis orgazmas?

Mokslininkai randa ir fiziologinių įrodymų, kad frigidiškumas tėra mitas. Pavyzdžiui, kai kurie iš jų mano, jog klaidingai atskiriami klitorinis ir vaginalinis orgazmai, bei teigia, kad pastarasis visai neegzistuoja! Pasak šios teorijos šalininkų, vagina nėra labai jautri vieta ir nėra skirta patirti malonumui – tam skirtas klitoris. O moterys, teigiančios, jog patiria vaginalinį orgazmą, iš tikrųjų jaučia klitorinį, tačiau klysta jį įvardindamos, nes nežino, kad klitoris tęsiasi ir kūno viduje aplink vaginą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Skirtumas yra ne kur malonumas jaučiamas, o kurios zonos stimuliuojamos. Kadangi vyrai frigidiškumu dažnai vadina būtent moters nesugebėjimą patirti vaginalinio orgazmo, kurio ir taip nėra, vadinasi ir frigidiškumas neegzistuoja! Tokia teorija paaiškintų, kodėl vadinamų frigidiškomis moterų yra tiek daug: neatsižvelgiama į anatomiją, o seksualinis šaltumas paskelbtas psichologine problema.

Vyro įtaka moters seksualumui

Vyras turėtų būti atsargus ir nepaversti sekso paviršutinišku užsiėmimu, taip nuvildamas savo moterį, kuri yra labai jautri jo veiksmams. Stipriosios lyties atstovui patirti malonumą paprasčiau, todėl jei jis rūpinasi tik savo poreikiais, moteris pasijaučia lyg mėsos gabalas. Taigi šokiruojanti tiesa yra ta, kad frigidiškumo priežastis yra vyrai, kurie nėra tokie geri meilužiai, kokiais manosi esą.

Normali moteris gali pasiekti aistros viršūnę tik jei jaučiasi mylima, vertinama, saugi bei atsipalaidavusi. Jeigu vyras užuot puoselėjęs šiuos jausmus stengiasi juos apeiti susikoncentruodamas tik į fizinius dalykus, ji pasijaučia spaudžiama ir išnaudojama kaip žaislas, o ne vertinama kaip asmenybė.

Vyras taip pat neturėtų pamiršti, jog moteriai labai svarbu įžanga prieš seksą. Tačiau jei jis stengiasi, bet nesugeba jos sujaudinti, tai neretai yra ir pačios žmonos kaltė, nes nesugeba parodyti saviškiui, kas jai patinka. Taigi svarbu, kad tiek vyras būtų atidus moters reakcijoms į savo veiksmus, tiek pati moteris nesidrovėtų pasakyti, ko nori.

Tikrai ne visada dėl frigidiškumo kaltas vyras. Yra daug psichologinių priežasčių, kurios nesusijusios su poros santykiais. Tačiau kiekvienam vyrui, susiduriančiam su partnerės frigidiškumu, pirmiausiai reikėtų įvertinti savo veiksmus ir kritiškai pažvelgti į save, o stipriajai lyčiai tai padaryti neretai ypač sunku.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top