Now Reading
Už maistą savaitei – nuo 3 iki 1270 litų (Foto)

Už maistą savaitei – nuo 3 iki 1270 litų (Foto)

Už maistą savaitei – nuo 3 iki 1270 litų (Foto)

Knygoje „Alkana planeta“ (Hungry Planet) fotografai Peteris Menzelis ir Faithas D‘Aluisio įamžino šeimų savaitės maisto poreikius. Tai, kas viename pasaulio krašte yra įprasta ir pigu, kitai Žemės gyventojų daliai tiesiog neįkandama.

Pabėgėlių stovykloje Čade gyvenančiai 6 asmenų šeimai per savaitę užtenka kiek daugiau nei 3 litų (1,23 JAV dolerio). Šeimai iš kaimelio Butane, kurios didžiausi gardumynai – grybai, sūris ir kiauliena, prasimaitinti savaitę užtenka beveik 13 litų (5,03 JAV dol.). 

Vakariečių poreikiai žymiai didesni. Vokiečių šeima iš Bargteheidės per savaitę maistui sugeba išleisti net apie 1270 litų (500,07 JAV dol.). Ką jie valgo? Tarp mėgstamiausių patiekalų – keptos bulvės su svogūnais, rūkyta šoninė, rūkyta silkė, kepti makaronai su kiaušiniais ir sūriu, pica, vanilės desertas ir, žinoma, alus. 1183 litus (465,84 JAV dol.) maistui gali skirti ir šeima iš Liuksemburgo, besimėgaujanti picomis su krevetėmis, vištiena vyno padaže ir turkiškais kebabais.

Siekdami kuo išsamiau supažindinti su žmonių valgymo ypatumais fotografai iš viso aplankė 30 šeimų iš 24 šalių, tarp kurių – nuo Butano bei Bosnijos ir Hercegovinos iki Meksikos bei Mongolijos.

Už kiek ir ką šie žmonės per savaitę suvalgo dabar, nežinia, nes knygoje pateikti duomenys atspindi jų maisto racioną dar prieš krizę, kurios niekas tuo metu nesitikėjo. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tad siūlome pasižvalgyti po knygos „Alkana planeta“ puslapius virtualiai mūsų galerijoje.

Laikas.lt 
Nuotraukos: TIME

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top