Now Reading
Didžiausia avarija Vokietijoje: susidūrė daugiau nei 80 automobilių (Video)

Didžiausia avarija Vokietijoje: susidūrė daugiau nei 80 automobilių (Video)

Didžiausia avarija Vokietijoje: susidūrė daugiau nei 80 automobilių (Video)

Vokiškuose serialuose dažnai pamatysime greitkelius paralyžuojančias avarijas. Jų padariniai atrodytų minimalūs palyginus su realybe, kur viskas daug sudėtingiau ir siaubingiau. 

Penktadienį greitkelyje A19 netoli Vokietijos Baltijos pakrantės miesto Rostoko įvyko didžiausia automobilių avarija šios šalies istorijoje. Pagrindinė priežastis – smėlio audra.

Meklenburgo – Vakarų Pomeranijos (Mecklenburg – Vorpommern) žemėje susidūrė daugiau 80 automobilių. Naktį avarijos padarinius likvidavusi vietos policija pranešė, kad įvykio metu 8 žmonės žuvo. Dar ne visų jų tapatybė žinoma. Įvairūs žiniasklaidos šaltiniai skelbia esant 10-15 žuvusiųjų.

Dar 139 asmenys buvo sužeisti. Daugiau nei 44 nukentėjusieji nedelsiant buvo nugabenti į ligonines. Tam prireikė ir sraigtasparnių. Nukentėjusieji daugiausiai patyrė kaulų lūžius, mėlynes, patempimus ir smegenų traumas.

„Bild“ duomenimis, gelbėjimo operacijoje dalyvavo 6 sraigtasparniai, 20 greitosios pagalbos automobilių, 130 ugniagesių ir 40 policijos pareigūnų.

Pagrindiniu avarijos kaltininku įvardijamas vos 10 metrų siekęs matomumas, kurį sukėlė netoli Baltijos jūros pakrantės kilusi staigi smėlio audra. Vėjo greitis čia siekė 102 km/val. Teigiama, jog šalia nelaimės vietos žemė seniai nematė lietaus ir buvo ypatingai išdžiuvusi. Kelyje automobilių greitis nebuvo apribotas.

Pareigūnų teigimu, įvykio metu užsidegė 30 automobilių. Paskutinį sunkvežimį pavyko užgesinti tik po 20 valandų, skelbia „Die Welt“.

Avarija įvyko penktadienį, apie 12.30 val. vietos laiku. Policijos duomenimis, pirmiausia užsiliepsnojo Rostoko kryptimi važiavę 17 lengvųjų automobilių ir 3 vilkikai, vienas jų vežė pavojingus krovinius. Į avariją papuolė ir priešinga kryptimi į Berlyną važiavę 23 automobiliai, skelbia „Der Spiegel“.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Newsru.com skelbia, kad Vokietijos Federacijos Susisiekimo ministras Peteris Ramsaueris jau išreiškė užuojautą tragiškoje avarijoje žuvusiųjų ir sužeistųjų artimiesiems. Jo teigimu, avarija parodė, kad net saugiausias eismo priemones gali sutrikdyti tokie ekstremalūs meteorologiniai reiškiniai. Meklenburgo – Vakarų Pomeranijos ministras Erwinas Selleringas nepamiršo padėkoti visiems gelbėjimo operacijoje dalyvavusiems ugniagesiams, gelbėtojams ir pagalbininkams.

Abi magistralės juostos jau pravažiuojamos, tačiau dėl sugadintos kelio dangos transporto eismas draudžiamas.

Naujienų agentūros „Itar-Tass“ duomenimis, informaciją apie sužeistuosius ir žuvusius „karštąja linija“ teikia Raudonasis Kryžius.

Nerijus Drochneris

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top