Now Reading
Marihuanos turistai Olandijoje negaus? (Video)

Marihuanos turistai Olandijoje negaus? (Video)

Marihuanos turistai Olandijoje negaus? (Video)

Olandija siekia uždrausti prekiauti iš džiovintų lapų ir žiedų kanapių pagamintomis psichotropinėmis medžiagomis užsieniečių lankomose kavinėse (vadinamuosiuose coffee shop’uose).

Šalyje legalizuotų narkotikų marihuanos įsigijimas bus griežtesnis – nuolatiniai klientai turės atskiras užeigas.

Taisyklės, kurias jau spėta praminti „turizmo savižudybe“, gali tapti smūgiu dešimtims tūkstančių į Amsterdamą „apsinešti“ kasmet atvykstančių britų, skelbia „The Daily Mail“. 

Kraštutinės dešinės Olandijos politikai siekia, kad tik vietiniai šalies gyventojai galėtų patekti į patalpas, kuriose galima įsigyti kanapių. Metų pabaigoje klientai bus įpareigoti su tokiomis užeigomis sudaryti 1 metų narystės sutartį arba įsigyti „narkotikų pasą“. Vienai kanapių užeigai negalės priklausyti daugiau nei 1,5 tūkstančio „etatinių“ rūkalių.

Parlamento opozicijos atstovai įsitikinę – toks žingsnis gali kainuoti milijonus prarastų pajamų. Taip pat baiminamasi, kad vietiniai gyventojai, turintys teisę nešiotis 5 gramus marihuanos, galės šiuos kiekius parduoti turistams ypač didelėmis kainomis.

Olandijos Sveikatos ir Teisingumo ministerijos dėl biudžeto praradimo nesibaimina. Esą yra ir kitų turistų, atvykstančių į šalį ne tik „apsinešti“. Tikimasi, kad šis įstatymas padarys galą pažeidimams ir nusikalstamumui, susijusiems su turistų užkandinėmis ir prekyba narkotinėmis medžiagomis.

Primename, kad ši šalis „lengvus“ narkotikus įteisino dar 8-ame dešimtmetyje ir dabar turi apie 750 kanapių mėgėjų užkandinių. Apie 220 jų yra Amsterdame – daugiausia garsiajame Raudonųjų žibintų kvartale, legalios prostitucijos rojuje.

Užkandinės, kurių pirmoji buvo „Mellow Yellow“ (Švelniai geltona), turėjo būti veiksminga kovos su prekyba narkotikais prevencine priemone. Žmonės galėjo laisvai nusipirkti jau pamėgtos marihuanos ir taip jaustis saugiau nei įsigydami neaiškią prekę klestinčioje juodojoje rinkoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nuo 9-ojo dešimtmečio užkandinių nekontroliavo valdžios organai, jos tapo olandiško gyvenimo dalimi ir visame pasaulyje pagarsėjo kaip tolerancijos simbolis.

Užeigai „Buldog“ buvo leista įsikurti net buvusiame sename policijos štabe, vienoje iš lankomiausių Amsterdamo aikščių. Netrukus šios vietelės tapo turistų maršruto dalimi.

Nežinia, ar toks politikų žingsnis pasiteisins. Šiuo metu tokio tipo užeigos veikia ne viename viešbutyje. 

Ar ir jūs manote, kad tai, kas leistina vietiniams, turistams nėra galima? 

Laikas.lt 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top