Now Reading
Liepą keičiasi keleivių įlaipinimo tvarka Kauno viešajame transporte

Liepą keičiasi keleivių įlaipinimo tvarka Kauno viešajame transporte

Liepą keičiasi keleivių įlaipinimo tvarka Kauno viešajame transporte

Nuo liepos 1-osios keleiviai įlipę į transporto priemonę pro priekines duris privalės turimą el. bilieto kortelę priglausti prie komposterio, esančio šalia vairuotojo, ir patikrinti, ar el. bilietas galioja (jeigu el. bilietas nepapildytas ar pasibaigęs jo galiojimas, keleivis ir vairuotojas bus informuojami šviesos ir garsiniu signalu), pažymėti turimą vienkartinį bilietą arba nusipirkti bilietą iš vairuotojo.

Išlipti iš transporto priemonės keleiviai galės pro visas likusias duris. Kauno miesto viešajame transporte pradėjus keleivius įlaipinti pro priekines duris, bus galima pagerinti keleivių saugumą ir patogumą, sumažinti važiuojančių be bilieto keleivių skaičių bei gauti papildomų pajamų iš prekybos viešojo transporto bilietais.

Tokia tvarka įdiegta daugelyje vakarų Europos miestų. Lietuvoje ši tvarka sėkmingai įgyvendinta Vilniuje, Klaipėdoje, Kėdainiuose ir Panevėžyje.

Analizuojant Vilniaus bei Klaipėdos patirtį pastebėta, kad įsigaliojus naujai įlipimo į viešajį transportą tvarkai sumažėjo konfliktų tarp kontrolę vykdančių asmenų ir keleivių, sumažėjo vandalizmo atvejų, sumažėjo važiuojančių viešuoju transportu asocialių žmonių, neblaivių keleivių skaičius, transporto priemonės tapo švaresnės. Ypač sumažėjo važiuojančių be bilieto keleivių skaičius, padidėjo vienkartinių bilietų prekyba.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top