Now Reading
Kviečia pirmoji Lietuvoje Tarptautinė Gongo stovykla

Kviečia pirmoji Lietuvoje Tarptautinė Gongo stovykla

Kviečia pirmoji Lietuvoje Tarptautinė Gongo stovykla

Akivaizdžiai augantis lietuvių susidomėjimas garso gydomąja galia paskatino birželio 13d. Vilniuje vykusio dvasinės muzikos koncerto („Peruquois&Praful – Breathing Love“) organizatorius surengti dar vieną renginį, skirtą visiems ieškantiems erdvės kūrybinei saviraiškai, atsiskleidimui per garsą ir judesį bei atsipalaidavimui bendraminčių draugijoje.

Tarptautinė Gongo stovykla „International Gong Camp Lithuania 2011” prasidės Kernavėje, jau 2011 m. liepos 18d.

Šiuo metu tiek Lietuvoje, tiek kaimyninėse Centrinės bei Rytų Europos šalyse nesunku pastebėti ženklų garso terapijos ir su ja susijusių užsiėmimų populiarumą. Šią veiklą pradėję ir vis plačiau praktikuojantys vilniečiai Alicija ir Ričardas Eiliakai sakosi pastebėję vis didėjantį susidomėjusiųjų skaičių savo psichologijos studijoje „Menas būti“ bei kitose šalyse. Jų iniciatyva surengti keli „Gongų Misterijos“ koncertai ir dirbtuvės sulaukė daug dėmesio bei palaikymo, o organizatoriai – padrąsinimo žodžių naujiems, panašaus pobūdžio renginiams. Žmonės noriai mokosi kaip pasikviesti garsą į savo gyvenimą ir panaudoti naujas žinias savo asmenybių augimui bei kūrybiškumo vystymui.

Taigi, 2011 m. liepos 18-22 dienomis, Kernavėje nuspręsta surengti pirmąjį Lietuvoje suvažiavimą, skirtą visiems be išimties – vaikams ir suaugusiems, besidomintiems garso terapija ir tiesiog norintiems turiningai praleisti laiką su šeima. Stovyklos idėja yra bendras buvimas garse, šokyje, meditacijose. Organizatoriai žada penkių dienų poilsį, suderintą su naudingais užsiėmimais, kuriuos ves mokytojai ir terapeutai: Tom Czartoryski (Lenkija) – žinomas Garso terapijos mokytojas ir daugiametis Gongo Tėvo Don Conreaux draugas; egzistencinės, šokio ir judesio bei meno terapijos psichoterapeutė, Gong Meistrė Alicija Eiliakas, ir asmeninio augimo trenerė, geštalto praktikė, šokio ir judesio terapeutė Ramunė Jaliniauskaitė (Lietuva). Stovykloje taip pat dalyvaus svečiai iš užsienio, kurie pasidalins savo patyrimais, praves užsiėmimus ir kartu su stovyklautojais pademonstruos savo kūrybines iniciatyvas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tarptautinio Camp‘o vieta taip pat nėra atsitiktinė. Organizatoriai pasirinko Kernavę, kaip vieną archaiškiausių vietovių Lietuvoje, kuri be savo mistiškų savybių, yra pasaulinės organizacijos UNESCO pripažinta vertingu kultūriniu paveldu. Čia žmonės pajunta nepaprastą ramybę ir grožisi juos supančia gamta – miškais, ežeru, Kernavės piliakalniais. Tikimasi, kad tokia aplinka stovyklos dalyviams leis atsipalaiduoti ir pailsėti, o taip pat sustiprins Garso jėgą bei parodys jo tamprią sąsaja su žmogumi ir pirmykšte gamta.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top