Now Reading
Suomių skulptorės meilė karvėms – skulptūrose iš automobilių (Foto)

Suomių skulptorės meilė karvėms – skulptūrose iš automobilių (Foto)

Suomių skulptorės meilė karvėms - skulptūrose iš automobilių  (Foto)

Suomių skulptorė  Miina Äkkijyrkkä jau yra pasižymėjusi nestandartiniais darbais. Kodėl? Nes menininkės mūzos yra… karvės. O naujausio įkvėpimo pagriebta Miina iš automobilių dalių sukūrė įspūdingą karvių skulptūrų kolekciją.

M.Äkkijyrkkä surenko tuzinus panaudotų mašinų ir spalvotas jų dalis panaudojo kurdama įspūdingo dydžio karvių skulptūras, kurios kartais primena „At At“ iš legendinio filmo „Žvaigždžių karai“. Toks agro ir aukštosios kultūrų sujungimas neretai aprašomas suomių žiniasklaidoje, tačiau panašu, kad pati menininkė gyvena tokį gyvenimą, kuriame nelieka vietos paskaloms. Žmogaus ir kūrybos laisvę vertinanti skulptorė retai duoda interviu ir dar rečiau pasirodo menininkų piketuose.

„Mano jausmai karvėms yra tarsi motinos jausmai vaikui. Šie jausmai stipresni negu kada nors esu jautusi mylimajam ar kam nors kitam šioje žemėje. Aš į pasaulį žiūriu karvės akimis“, – viename interviu savo meile dalinosi M. Äkkijyrkkä.

Daugiau nei 30 metų kurianti M.Äkkijyrkkä yra pripažinta profesionalia skulptore. 2002 m. Suomijos valdžia M.Äkkijyrkkä apdovanojo ir įteikė solidžią piniginę premiją. Savo kalboje ji dėkojo Dievui už aistrą, rėmėjams, automobilių tiekėjams ir karvėms.

M. Äkkijyrkkä taip pat yra pasižymėjusi kine, yra didelė raguočių gerbėja, visuomenės aktyvistė ir kovotoja už suomiškos karvių rūšies „Finncattle“ išsaugojimą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiau skulptorės darbų galite pamatyti čia.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top