Now Reading
Video žaidimai, išsiskiriantys grafiniu dizainu (Foto)

Video žaidimai, išsiskiriantys grafiniu dizainu (Foto)

Video žaidimai

Video žaidimų „protėviai“ buvo sukurti dar 1951 m. Tiesa, pirmųjų kompiuterių galimybės buvo tokios menkos, kad dabar juos vargiai galėtumėme vadinti „žaidimais“.

Tobulėjant kompiuterių galimybėms (kartu ir – grafikai) žaidimai darėsi vis įspūdingesni ir… Deja, atsiranda vis daugiau ir daugiau nuo jų priklausomų.

Pateikiame jums vienus gražiausių kompiuterinių žaidimų.

„Ico“ (2001)

Gana minimalistinis kompiuterinis šedevras, atnešęs realistinį objektų apšvietimą ir rankomis pieštą animaciją. Sukurtas japonų grafikos meistro Fumito Ueda, žaidimas turi galybę gražiausių gamtos, architektūros vaizdų ir tiesiog spindi melancholija.

„Shadow of the Colossus“ (2005)

Įspūdingasis veiksmo žaidimas „Shadow of the Colossus“ yra tituluojamas „Ico“ įpėdiniu. Žaidėjai yra tiesiog užhipnotizuojami gamtos platybių. Visi tie gražūs vaizdai tarsi konfliktuoja su baisais gigantiškais veikėjais.

„Uncharted“ (2007)

„Uncharted“ – tviskantis ir gaivališkas žaidimas, turintis nemažai įspūdingų grafinių detalių: apšvietimą, šešėlius, tikrovišką vandens spindėjimą.

„Flower“ (2009)

„Flower“ galėtumėme pavadinti ne žaidimu, o potyriu. Be galo raminančios gamtos detalės, giedras dangus, pačios gražiausios žydinčios gėlės, kurias esate matę video žaidimuose. „Flower“ – tikras meno kūrinys.

„The Elder Scrolls V: Skyrim“ (pasirodys 2011 lapkričio mėn.)

„The Elder Scrolls V: Skyrim“ bus viena karščiausių metų video žaidimų naujienų. Šiame žaidime yra net 150 skirtingų požeminių kalėjimų, kuriuos kūrė 8 profesionalų komanda.

„Final Fantasy“ (2009)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Final Fantasy“ pasižymi itin tikroviškomis spalvomis ir įspūdingu dizainu. Kritikų itin pripažintas dėl animacijos elementų.

„In El Shaddai: Ascension of the Metatron“ (2011)

„In El Shaddai: Ascension of the Metatron“ – galime drąsiai vadinti žaidimu, turinčiu daugiausiai psichodelinių elementų. Impresionistiniai ir industriniai elementai čia susijungia į vieną.

„Super Mario World 2: Yoshi’s Island“ (1995)

„Super Mario“ visi prisimename iš vaikystės. Tai buvo vienas populiariausių žaidimų. Tiesa, dabar jį pralenkė kiti, gerokai grafiškai tobulesni ir taip toliau. Tačiau „Super Mario“ turi nostalgiškai mielą, tarsi rankomis pieštą grafiką.

„Mirror’s Edge“ (2008)

Ryškiomis spalvomis išsiskirianti „Mirror’s Edge“ šaudyklė yra turbūt vienas geriausių futuristinių žaidimų.

Žinote dar žaidimų, kurie jus sužavėjo savo grožiu? Lauksime Jūsų komentarų.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top