Now Reading
Studentauk su Laikas.lt. Geriausi studentiški receptai

Studentauk su Laikas.lt. Geriausi studentiški receptai

Studentauk su Laikas.lt. Geriausi studentiški receptai

Spaliui įsibėgėjus dauguma studentų jau įsivažiavo į paskaitų ir studentiško gyvenimo ritmą, todėl Laikas.lt nori Jūsų paklausti daugelio dalykų, kurie pravers ir Jums, ir Jūsų bendramoksliams. Tad visus mokslo metus skelbiame straipsnių ciklą apie studentišką gyvenimą, kurį sukurti padeda… patys studentai.

Pirmasis klausimas buvo: kaip pasigaminti nebrangų studentišką patiekalą, apart visiems atsibodusių keptų bulvių ir vienkartinių makaronų. Patiekalo receptas turi būti originalus, nenukopijuotas iš interneto, o Jūsų pačių išbandytas. Taip pat galite parašyti, kiek maždaug kainuoja jį pasigaminti.

Susilaukėme nemažai dalyvių, kai kurie net atsiuntė nuotraukas. Įdomiausi receptai, kurie bus apdovanoti puikiais KOTANYI prieskonių rinkiniais:
 

  • Dija ir jos rudeniškas receptas su cukinijomis: 

Jums reikės: cukinijos iš kaimo, poro arba svogūno, ir  faršo ar šiaip mėsos. Ir ryžių saujos. Gaminimas: pakepini mėsą, tada sumeti pjaustytą cukiniją ir porus (ar svogūną). Dar būtų neblogai truputis česnako. Kitame puode išsiverdi ryžius ir viskas. Sveika, skanu ir greita!!!!!!

  • Evelina, kuri ne tik aprašė išties paprastą receptą, bet ir nurodė, iš kur nusipirkti:

Reikia nusipirkti didelių makaronų (Thomas philips parduotuvėje tik tokius radau, kaina 4,12 Lt), juos prikimšti paprieskoniuotu kiaulienos faršu (5 lt). Labai skanu ir sotu, ir išeina daug porcijų. Galima pasilikti kitai dienai ar pasidalinti su draugais.

  • Gintarė, kurios ryžių receptas iš pradžių skamba prabangiai, bet išties – labai paprastas:

Risotto bianco (baltasis daugiaryžis). Labai paprastas ir skanus patiekalas studentui, kuriam atsibodo tie patys virti ryžiai, bulvės, makaronai. Atsigavimas skrandukui 🙂 plius šitą receptą toliau galima tobulinti pagal savo LAKIĄ (o studentų tikrai laki fantazija) fantaziją. t.y dėti viską ką tik turite šaldytuve 🙂
Taigi, reikės:
1l sultinio
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Sviesto apie 80g
Smulkiai pjaustyto svogūno
2 supjaustytos česnako skiltelės
400g ryžių
2 taurės sausojo baltojo vermuto arba vyno
druskos ir pipirų
Sūrio, geriau kietojo kokio 🙂

Užkaiskite sultinį. Kitoje keptuvėje įpilkite aliejaus, įdėkite gumulėlį sviesto ir sudėkite svogūną, česnakus ir kepkite ant silpnos ugnies apie 15min, kad nepakeistų spalvos. Kai daržovės suminkštės suberkite ryžius ir padidinkite karštį.

Ryžiai pradės gruzdėti, tad nesustokite maišę. PO minutės jie pasidarys skaidroki. Supilkite vermutą/vyną ir toliau maišykite – pasklis labai skaaaanus kvaaapas. Alkoholis išgaruos, o ryžiuose liks tik skanus ekstraktas.

Kai vermutas/vynas susigers į ryžius, įpilkit samtį sultinio ir įberkit gerą žiupsnį druskos. Sumažinkite karštį, kad ryžiai neišvirtų per greit. Po samtį pilkite sultinį palaukdami kol visas įsigers, maišykite ir spauskite iš ryžių krakmolą. Užtruks visa tai apie 15min, kol ryžiai išvirs bet nebus per daug minkšti 🙂

Kai išvirs ryžiai, nukelkite puodą nuo ugnies įdėkite sviestą likusį ir įberkite sūrį. Gerai išmaišykite ir uždengę puodą palikite porai minučių pastovėt. Tai svarbiausia dalis, nes tik dabar daugiaryžis pasidaro pasakiškai minkštas ir drėgnas koks ir turi būt.

O tada jau valgykite! skanaus 🙂
 P.s receptas ne mano, o iš knygos, bet JIS TIKRAI IŠBANDYTAS MANĘS :)) P.p.s Ir manau nekainuoja daugiau 10lt 😛

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Risotto bianco

  • Ir Monika G. ir jos patiekalas iš grikių.

Taigi gaminsime grikių apkepą su sūriu ir morkom (paprasta ir skanu, pirštus apsilaižysit :)))
O gi reiks:)
150 g grikių kruopų
300 g morkų
0,5 l daržovių sultinio
200 ml grietinės
50 g sviesto
150 g fermentinio sūrio
1 svogūnas
2 kiaušiniai
1 v. š. džiuvėsėlių
druska
malti juodieji pipirai

Kaip gaminti: grikius perliekite šaltu vandeniu, įdėti sultinio, virti maišant apie 15 min., atvėsinkite. Morkas sutarkuojame per stambią tarką, susmulkinkite svogūną. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir patroškinkite morkas ir svogūnus. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, uždėkite apie 100 g sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite. Masę krėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiuvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu.

Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 laipsnių temperatūroje kol gražiai paruduos.
Šio patiekalo savikaina kažkur 13 litų, o užteks pamaitinti kažkur 5 alkanus studentus, arba 6 nelabai alkanus 😀 Skanaus!!!

Kitus studentiškus receptus rasite čia. Ačiū visiems dalyvavusiems ir lauksime Jūsų dalyvavimo kituose klausimuose. Antrą paskelbsime jau netrukus.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top