Now Reading
Pirmą kartą Lietuvoje – poetų skaitymai Mitchell labirinte

Pirmą kartą Lietuvoje – poetų skaitymai Mitchell labirinte

Pirmą kartą Lietuvoje – poetų skaitymai Mitchell labirinte

Į Lietuvą atvežtoje pasaulinėje S. V. Mitchell parodoje – labirinte, spalio 13–19 d. eksponuojamoje menų fabrike „Loftas“ (Vilniuje), savo kūrybą skaitys ryškiausi lietuvių poetai. Spalio 15 dieną, 18 val. kvapą gniaužiančioje erdvėje poezija dalinsis festivalio „TARP“ sukviesti rašytojai.

S.V. Mitchell iš Didžiosios Britanijos, 15 metų studijavo šamanų, žynių gyvenimo būdą, ritualus bei apeigas, žinių ir įkvėpimo sėmėsi gyvendamas su indėnų gentimis, studijuodamas JAV, Kanadoje, lankantis Indijoje, Tibete. Siurrealistiškoje parodoje – labirinte „Bardo“ menininkas perteikia autentišką savo patirtį. Ekspozicijos pavadinimas „Bardo“ – tai iš tibetiečių kalbos kilęs žodis, reiškiantis „tarp dviejų“ – gimimo ir mirties.

Kasmet vykstančio audiovizualinės poezijos festivalio TARP renginių programą šiais metais (spalio 7 – spalio 30 dienomis) jungia būtent šamanizmo tema. „Poezijos festivalis TARP. Miesto šamanų regėjimai“ – taip skamba festivalio šūkis, ryškiausius lietuvių poetus atvesdinantis ir į šią mistišką „Bardo“ parodą.

Spalio 15 dieną 18 val. menų fabrike „Loftas“ eksponuojamoje Mitchell parodoje poeziją skaitys Lietuvos Rašytojų Sąjungos pirmininkas Antanas A. Jonynas, poetai Mindaugas Milašius – Montė, Albinas Galinis, Julius Keleras, prieš kelias dienas „Poetiniame Druskininkų Rudenyje“ jaunojo jotvingio premija apdovanotas Marius Burokas, Valdas Gedgaudas, rašytoja Sara Poisson, poetė Aušra Kaziliūnaitė. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lietuvių poezijos skaitymai įvairiose erdvėse vyksta nuolat – išgirsti mėgstamus poetus šią vasarą buvo galima specialiai organizuojamuose poezijos vakaruose restorane „Jalta“ (Vilniuje), literatūrinių skaitymų ciklą ir vėl jau pradėjo knygynas „Mint Vinetu“ (Vilniuje), į poetinių skaitymų vakarus literatūros mylėtojus įvairiose erdvėse susiburti kviesdavo ir poetas Julius Keleras, o tradicinių „Poezijos pavasario“, „Poetinio Druskininkų Rudens“, „Placdarmo“, „Panevėžio literatūrinės žiemos“ ir kt. šventėse bei festivaliuose poezijos skaitymai tampa viena svarbiausių renginių programos dalimi. Į gyvai ir išraiškingai atliekamos slam poezijos varžybas kiekvieną paskutinį mėnesio ketvirtadienį susirenkama bare „Bix“ (Vilniuje).
Literatūrinis gyvenimas verda ne tik sklaidant knygų puslapius, bet ir akis į akį susitinkant su poetais, išgirstant jų balsus, susipažįstant su susirinkusiais bendraminčiais. S.V. Mitchell parodoje spalio 15 dieną 18 val. vyksiantys skaitymai – išskirtinė proga išgirsti lietuvių rašytojų balsus, šį kartą nuaidėsiančius mistiškoje menininko parodoje – labirinte. Užsiregistravusiems adresu [email protected] – įėjimas į renginį nieko nekainuos.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top