Now Reading
Rasti slapti B. Stokerio užrašai apie „Drakulą“

Rasti slapti B. Stokerio užrašai apie „Drakulą“

Rasti slapti B. Stokerio užrašai apie „Drakulą“

Bramo Stokerio namo palėpėje rasta rašytojui priklausiusi asmeninė užrašų knygelė, su, kaip manoma slaptomis užuominomis į garsųjį romaną „Drakula“ (1894 m.).

100 knygelės puslapių atskleidžia slaptus B. Stokerio, dar studento, poezinius bandymus ir turi gausybę užuominų apie žymiausią rašytojo kūrinį – „Drakula“: „Daug ten užfiksuotų minčių ir pastabų galite perskaityti būtent „Drakuloje“, nors ši knyga buvo išleista tik po maždaug dvidešimties metų.“, – sakė rašytojo pro proanūkė Darce Stoker. Įdomu tai, kad užrašuose netgi paminėta Drakulos savybė – neturėti atspindžio veidrodyje.

B. Stokerio gyvenimas istorikams ir „Drakulos“ fanams vis dar yra apipintas paslaptimi. Rašytojas paliko itin mažai žinių apie save. Žinoma, parašęs tokią knygą ir palikęs vos kelias detales apie savo gyvenimą, rašytojas tapo mitų fanatikų objektu: „Bramo fanai ir pasekėjai galėjo kone laisvai fantazuoti, koks iš tikrųjų buvo B. Stokeris. Visuomenėje paplito ir vis netyla mitai apie rašytojo gyvenimą.“, – toliau pasakojo D. Stoker. Manoma, kad ši knygelė bus kertinis akmuo, padedant išsiaiškinti daugiau detalių apie asmeninį rašytojo gyvenimą.

Pačiame pirmame puslapyje yra trumpas įrašas, pavadinimu „Night Fishing“ – turbūt pats pirmasis B. Stokerio bandymas rašyti. Užrašai taip pat atskleidžia rašytojo meilę jūrai ir pagarbą žmonėms. Šiuos aspektus galite aptikti tiek „Drakuloje“, tiek kitose knygose „The Watter’s Mou’“ (1894 m.), „The Mystery of the Sea“ (1902 m.) ir „Greater Love“( išleistoje jau po rašytojo mirties – 1914 m.).
Knygelė baigta rašyti 8 m. iki B. Stokeris pradėjo romaną „Drakula“. Kitais metais, minint 100 B. Stokerio mirties metines, leidykla „Robson Press“ planuoja išleisti knygelę su visomis rašytojo pastabomis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Primename, kad B. Stokerio „Drakula“ iki šiol susilaukia itin daug atsiliepimų. Jau nuo knygos pasirodymo, ji buvo ne kartą perkelta į teatro sceną ir žydruosius ekranus. Legendinio režisieiraus Franciso Fordo Coppola „Dracula“ taip pat pastatyta remiantis B. Stokerio kūriniu. Be to, „Drakula“ buvo pirmasis kūrinys iš mitų atkeliavusius vampyrus perkėlęs į modernųjį pasaulį.

Laikas.lt
Parengta pagal: Guardian.co.uk

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top