Now Reading
Saulės ženklų astrologija: Liūtas

Saulės ženklų astrologija: Liūtas

Saulės ženklų astrologija: Liūtas

“Saulės ženklų astrologija” nesiremia gimimo metrika (metais, mėnesiu, diena, valandomis ir minutėmis, gimimo vieta), todėl ji jokiu būdu nepretenduoja į individualią ir tikslesnę konkretaus žmogaus interpretaciją.

Kadangi šioje sistemoje atskaitos taškas – vien tik Saulė, o kitų planetų ir horoskopo namų visiškai nepaisoma, tai ir kai kurie teiginiai negali neskambėti nekategoriškai, arba jie atskleidžia tik pusę tiesos. Skaitykite šią informaciją labiau bendrosios kultūrinės savišvietos vardan. Taip pat būtina atkreipti dėmesį, jog ženklo ribų intervalas įvairiuose šaltiniuose gali skirtis; tai natūralu, kadangi Saulės disko centras kerta to ar kito Zodiako ženklo pradžią kiekvienais metais ne vienu ir tuo pačiu metu. Spauskite ant šios nuorodos: Saulė Vėžyje 2007/2008, kad pamatytumėte, kada į Vėžį ji įžengė 2007m., ir kada 2008m.

Žemiau išdėstytos informacijos šaltinis: Werner Bogun. Didysis astrologijos žinynas. Psl. 55 – 147, “Lektūra”, 1999m.

LIŪTAS (liepos 23d. – rugpjūčio 23d.)
Saulė danguje pasiekia aukščiausiąjį savo tašką – zenitą ir šviečia ryškiai bei didingai. Lygiai toks pat ir Liūtas – tvirtas, pasitikintis savimi – žiūri į pasaulį. Liūtai anksti tampa savarankiški, palikdami tėvams daugiau laisvės asmeniniam gyvenimui. Jų sūnūs ir dukros jaunatviškai spontaniški, pilni susižavėjimo, entuziazmo, kartais truputį ribojamo kai kurių įsipareigojimų. Tikroji Liūto natūra – gyvenimo džiaugsmas ir nepriklausomybė.

Simbolinis aiškinimas
Liūto simbolis – stilizuota galva su karčiais. Šiuo metu pats karščiausias vasaros laikas, Saulė spinduliuoja didžiausią savo jėgą. Saulė – tai Liūto valdovė. Dabar jau pasibaigė daugumos vaisių augimas, kaip ir šiuo metu žmogaus gyvenimo tarpsnyje – brandumo ir didžiausio pajėgumo laikotarpis. Tai jaunystė, savo stiprybę norinti įrodyti sporte, žaidimuose ir meilėje. Pabunda domėjimasis priešingąja lytimi, norima ištirti ir pajusti savo kūną.

Nelabai prisiimama atsakomybė už save ir kitus, bet labiau išvystytas išdidumas ir savigarbos jausmas. Vien jau dėl to fakto, kad jis yra, dėl savo savitumo, Liūtas – jaunuolis, – trokšta pagarbos ir gėrėjimosi juo. Kadangi jis yra labai žavus, paprastai nebūna sunku atsidurti dėmesio centre. Aplinkiniams tuomet jis kilniaširdiškai dėkingas ir palankus. Bet, o varge, jei Liūtas nebus gerbiamas! Tuomet kiekvienas pajus jo įžeistą tuštybę, netgi pykčio priepuolius. Visi kiti žmonės pirmiausia turi jį garbinti ir pataikauti. Partnerius taip pat dažnai renkasi pagal tai, ar jie skatina kitus žmones garbinti Liūtą. Nors tai rūpestingas ir ištikimas Zodiako ženklas, tačiau nėra sutvertas tikrai užuojautai, nes, deja, visuomet viršų ima jo paties asmenybės svarba.

Liūto stiprumas – tai jo optimistinis tikėjimas savimi, ryžtingumas, o silpnybės – paviršutiniškumas ir didžiavimasis savimi. Jis nusprendžia, jog sutvertas didesniems planams ir žygiams, o rūpintis kasdienybės “smulkmenomis” ramiai palieka kitiems. Be to, Liūtas sunkiai išgyvena kritiką.
Silpniausia vieta Liūto organizme yra kraujo apytaka ir, žinoma, širdis, nuo senų senovės laikoma kaip gyvybės, stiprybės ir drąsos buveinė. Jei planeta silpnai pasireiškia Liūto ženkle, gali išsivystyti polinkis sirgti širdies bei kraujotakos ligomis. Tačiau dažniausiai Liūtai pasižymi stebėtinu gyvybingumu, leidžiančiu pakelti įvairias negandas, galinčias sugniuždyti silpnesnio sudėjimo žmogų.
Renkantis profesiją Liūtui svarbiausia parodyti savo vertę. Ne taip svarbu, kokioje srityje jis susiras užsiėmimą. Esmingiausia tai, jog Liūtas sugeba išsikovoti vadovo vietą, kuri, jo manymu, priklauso tik jam. Taigi tinka kiekviena profesija, žadanti puikią karjerą. Jo reprezentatyvumo siekimas geriausiai atitinka šou biznį, politiką ir diplomatiją. Tačiau Liūtą gali žavėti ir savarankiškas darbas, kur esi pats sau ponas ir viršininkas.

Ypatingai gerai Liūtas turėtų jaustis karštose dykumų apylinkėse arba kalnuose. Šiam Zodiako ženklui vertėtų aplankyti Siciliją ir Italiją, taip pat Prancūziją, o svarbiausia – Kaliforniją.
Jo gyvūnas: žinoma, liūtas ir katės. Augalas: saulėgrąža. Spalva: purpurinė. Akmuo: katės akis. Kvapnusis aliejus: alyvmedžio, levandos.

Simbolinis Liūto santykių su kitais Zodiako ženklais aiškinimas
NB: tolimesni aprašymai tėra tik atspirties taškas nagrinėjant įvairių Zodiako ženklų atitikimą vienas kitam. Norint konkrečiai sužinoti, kokios yra tarpusavio ryšio galimybės, ar kokie laukia sunkumai, reikia tikslaus dviejų žmonių gimimo horoskopų palyginimo.

Liūtas – Avinas
Žr. aukščiau skiltį apie Aviną.

Liūtas – Jautis
Žr. aukščiau skiltį apie Jautį.

Liūtas – Dvyniai
Žr. aukščiau skiltį apie Dvynius. Liūtas tarsi žaisdamas mokosi nusileisti, nesijausti tokiu labai svarbiu.

Liūtas – Vėžys
Žr. aukščiau skiltį apie Vėžį.

Liūtas – Liūtas
Ši sąjunga yra išimtis, kai du vienodi Zodiako ženklai nelabai tinka vienas kitam. Tai būtų gana problematiška. Abu Liūtai su vienodais temperamentais norės būti dėmesio centre, bet visuomet vienas turės užleisti pirmą vietą kitam. O į tai Liūtas greitai reaguos kaip į asmeninį įžeidimą. Galimi dažni konfliktai bei kovos dėl valdžios. Jei jie turės atlikti tą pačią užduotį, tokia komanda nebus vaisinga.

Liūtas – Mergelė
Liūtas nelabai supras, kad Mergelė greit pasijunga nepilnavertė, neprisitaikanti prie gyvenimo. O Mergelei visiškai jau neaišku, kodėl Liūtas nekenčia kritikos. Jų keliai išsiskiria, jei tik kiti elementai judviejų horoskope nepadaro tokios sąjungos įmanomos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Liūtas – Svarstyklės
Abu yra “atsisukę išorėn”, abu mėgstantys užmegzti pažintis. Taipogi abu linkę žiūrėti į gyvenimą lengvai ir mėgautis jo maloniomis pusėmis. Šių ženklų žmonės gali pragyventi įdomų, linksmą ir draugišką gyvenimą, kuriame jausis turį vienodas teises.

Liūtas – Skorpionas
Horoskopo rate šie abu ženklai yra dešiniajame kampe. Taigi stovi skersai kelio vienas kitam. Taip ir gyvenime jie skersakiuoja vienas į kitą, mėgsta išprovokuoti kits kito blogąsias savybes: Liūto arogantiškumą ir nekantrumą, Skorpiono kandumą bei klastingumą. Jei horoskope dėka kitų elementų įsikišimo padėtis nepasikeis, tokia sąjunga bus nuolatinė kovos aikštelė.

Liūtas – Šaulys
Šių dviejų entuziastingų Ugnies ženklų susitikimas žada ypatingai laimingą sąjungą. Liūtui patinka Šaulio idealai, o šis dėkingas už Liūto stiprybę bei pranašumą. Savo gyvenime šie du ženklai daug pasieks.

Liūtas – Ožiaragis
Jų temperamentai yra visiškai skirtingi – aistringojo Liūto bei šalto ir blaivaus Ožiaragio. Tačiau dėl abiems nepaprastai svarbaus garbės troškimo, šie ženklai gali būti vykusi pora. Jie nekonkuruos tarpusavyje, kadangi Liūtui svarbiau išorinė pagarba, o Ožiaragiui – paslėptas valdžios panaudojimas. Tokioje sąjungoje nebus gilių prieštaravimų.

Liūtas – Vandenis
Vandenis – tai Liūto priešingas polius, priešingas Zodiako ženklas. Liūtui svarbiausias jis pats, Vandeniui – visuomenė. Dėl to tarp abiejų plyti beveik neperžengiama praraja. Nors teoriškai šie ženklai galėtų daug kuo vienas kitą papildyti, tačiau tokia sąjunga neturi didelių perspektyvų. Liūtas reikalauja paklusnumo, o Vandeniui yra svarbiausia jo laisvė.

Liūtas – Žuvys
Svajingos, uždaros, kiek nepasitikinčios savimi Žuvys visai nepatinka Liūtui. Šie ženklai nesutaria vienas su kitu ir dažniausiai nenori turėti jokių reikalų. Pasauliai, kuriuose jie gyvena, yra paprasčiausiai per daug skirtingi.

Vytautus.com


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top