Now Reading
Šiltos atostogos gruodį. Kokią šalį pasirinkti?

Šiltos atostogos gruodį. Kokią šalį pasirinkti?

Šiltos atostogos gruodį. Kokią šalį pasirinkti?

Laikas.lt

Gruodis nėra pats tinkamiausias mėnuo atostogauti taupantiems pinigus. Tačiau atsitinka visaip – likus savaitei iki švenčių, o gal net per jas, galima rasti pasiūlymų už ganėtinai patrauklią kainą. Šiandien teko užtikti savaitę Egipte už 600 litų. Išskristi reikėtų poryt…

Mūsų klimato gyventojams jei neslidinėti, tai pailsėti garantuotai norisi šiltuose kraštuose. Išrinkome keletą taškų, pasitiksiančių saule ir kitais malonumais.

Egiptas

Vidutinė temperatūra gruodį – 27 °C.
Vidutinis kritulių kiekis – 2 mm.
Vidutinis dienos ilgumas – 9 val.

Tokie skaičiai užfiksuoti pietinėje šalies dalyje – kurortuose Hurgada ir Šarm el Šeichas. Čia tikrai galėsite leisti laiką degindamiesi paplūdimyje ar mirkdami Raudonojoje jūroje, kuomet kiti tautiečiai nukasinės kiemuose sniegą. Na, kitos pramogos Egipte, ko gero, ir taip aiškios…

Kanarų salos

Vidutinė temperatūra gruodį – 24 °C.
Vidutinis kritulių kiekis –11 mm.
Vidutinis dienos ilgumas – 7 valandos.

Vienas geriausių pasirinkimų išsiilgusiems saulės. Ši vieta nedaug nutolusi nuo Sacharos, tad klimatas malonus ir saulėtas visus metus. Degintis galėsite ne tik begalę kilometrų besitęsiančiame paplūdimyje, bet ir prie savo viešbučio baseino.

Neapsiriksite pasirinkę didžiausią salą – Tenerifę. Jos žymiausi paplūdimiai – Playa de Las America ir Los Cristianos, kuriuos aplankę galėsite pasigrožėti veikiančiu ugnikalniu Mount Teide. Gran Kanarija – dar viena didžiulė sala, kurios balto smėlio kopų paplūdimys Maspalomas nepalieka abejingų. Bet jei rasite pasiūlymų į kitas salas, pavyzdžiui, Lanzarote, Fuerteventura and La Gomera, čiupkite juos nedvejodami. Bent jau dėl oro garantuotai nesigailėsite.

Dubajus

Vidutinė temperatūra gruodį – 31 °C.
Vidutinis kritulių kiekis – 2 mm.
Vidutinis dienos ilgumas – 9 valandos.

Karštas ir sausas dykumos klimatas užtikrina šilumą visus metus. Vasarą čia temperatūra nenusileidžia žemiau 40 °C, tad Dubajuje geriausiai lankytis nuo gruodžio iki kovo mėnesio. Čia ne tik pasideginsite ir pasimaudysite, bet ir turėsite ištirti tris rinkos šakas, kuriomis labiausiai didžiuojasi šio miesto gyventojai – žuvį, kvepalus ir prieskonius. Žinoma, neįtikėtina, kad būdami čia neaplankytumėte žymiausių klubų ir barų ar neišbandytumėte čiuožimą ant smėlio, panašia įranga į snieglente.

Marokas

Vidutinė temperatūra gruodį – 23 °C.
Vidutinis kritulių kiekis – 48 mm.
Vidutinis dienos ilgumas – 7 valandos.

Panašiai kaip Dubajuje, Maroke vasarą nepratusiems prie karščio turistams gali būti sunkoka. Gruodis puikus metas aplankyti šią šalį, nes temperatūra tokiu laiku kiekvieną dieną čia pasiekia apie 20 °C. Rekomenduojamas kurortas Agadiras, esantis šiek tiek atokiau nuo Atlanto vandenyno ir jo vėjų. Čia rasite viską nuo tradicinių patiekalų restoranų iki teniso kortų ar sveikatingumo centrų.

Kipras

Vidutinė temperatūra gruodį – 21 °C.
Vidutinis kritulių kiekis – 53 mm.
Vidutinis dienos ilgumas – 7 valandos.

Viduržemio jūros sala dar vadinama Afroditės sala, dėl ko itin mėgstama romantikos ieškančių porelių. Kipras ištisus metus atvykusiuosius pasitinka šiltu oru. Rekomenduojamas kurortas – Pafos, kuriame galėsite visapusiškai susipažinti su Kipro salos kultūra ir tradicijomis bei pasimėgauti teikiamais malonumais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kankunas

Vidutinė temperatūra gruodį – 29 °C.
Vidutinis kritulių kiekis – 85 mm.
Vidutinis dienos ilgumas – 6 valandos.

Puikus įdegis ir nerealios linksmybės – jūsų laukia šiame kurorte prasidėjus žiemai mūsų šalyje. Šiaurinėje Kankuno dalyje rasite išvystytą vandens sporto servisą, ypač nardymą. Beje, galėsite aplankyti vėžlių fermą. Rytai pritaikyti ieškantiems ramesnio poilsio. Lankydamiesi Kankune būtinai apžiūrėkite majų griuvėsius, piramides ir šventyklas. Tam tikrai verta paaukoti vieną atostogų dieną.

Žaliojo Kyšulio salos

Vidutinė temperatūra gruodį – 27 °C.
Vidutinis kritulių kiekis – 9 mm.
Vidutinis dienos ilgumas – 7 valandos.

Tai Afrikos ir Portugalijos kultūrų hibridas, garantuojantis nuostabią vasarą žiemos metu. Tai tikras rojus burlentininkams, banglentininkams ir kaituotojams. Baltas smėlis, žydras vanduo ir žalia augmenija….

Taigi faktas, kad norėdami gruodį pasimėgauti saulės šiluma turėsite išvykti iš Europos. Rinkdamiesi bilietus per daug nesnauskite – kuo arčiau šv. Kalėdų, tuo brangiau. Susipakuokite lagaminus ir gaudykite paskutinės minutės pasiūlymus. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top