Now Reading
Kitokia senatvė: 75 metų kultūristė

Kitokia senatvė: 75 metų kultūristė

Kitokia senatvė: 75 metų kultūristė

Laikas.lt
Nuotr. ernestineshepherd.net
vitality.yahoo.com

Vis rečiau iš vyresnių žmonių girdime „aš tam per senas“: jie meta iššūkį senatvei keliaudami, kopdami į kalnus, stodami į universitetus. 75 metų Ernestina Šepard galėtų megzti kojines anūkams, tačiau jai prie širdies sportas. Seniausia pasaulyje kultūristė, įrašyta į Gineso rekordų knygą, maratonininkė, sporto trenerė, modelis ir Silvesterio Stalonės gerbėja – tiek veidų ir pomėgių turi ši moteris.

Garbaus amžiaus sportininkės asmeniniame puslapyje teigiama, kad ji mankštinasi kasdien nuo 3 val. ryto. Moters treneris – kultūristas Jonis Šamburgeris, pelnęs aukso medalį Pan American žaidynėse bei „Misterio Visatos“ titulą 1995 m.

Ernestina ŠepardTiesa, Ernestina ne visada buvo sportiška – jaunystėje dirbusi modeliu moteris neturėjo rūpesčių dėl kūno linijų. Sportininkė prisipažįsta, kad nuo vaikystės svajojo tik gražiai atrodyti be didelių pastangų. Mokykloje mama nuolat rašydavo raštelius, kad Ernestinai netektų prakaituoti kūno kultūros pamokose.

Sportuoti Ernestiną įkvėpė sesuo Mildred ir pasivaikščiojimas po parduotuves. Kartą matavimosi kabinos veidrodyje pamačiusi ne pasitempusią gražuolę, o suglebusį kūną, moteris nusprendė susiimti. Pirmąkart sporto salėje ji apsilankė būdama 56-erių.

Ernestinos sesuo ilgainiui pasiekė stulbinančių rezultatų ir pradėjo dalyvauti kultūristų varžybose, pasivadinusi slapyvardžiu Velvet. Ernestina sekė sesers pėdomis, nes, jos teigimu, jai reikėdavo visko, ką darydavo Mildred: nuo vestuvių iki svarmenų kilnojimo. Mildred mirus nuo aneurizmos, Ernestina nusprendė įgyvendinti sesers svajonę – patekti į Gineso rekordų knygą. Šiandien ji gali pasigirti ne tik rekordu, bet ir geriausios Amerikos kultūristės titulu bei dalyvavimu devyniuose maratonuose.

Aštuoniasdešimtmetis sportininkės vyras sako, kad žmona neatsigina gerbėjų. Jis kursto šeimos židinį, rūpinasi šaldytuvo turiniu (sportininkė griežtai paiso baltymų dietos) ir namų tvarka bei neslepia, kad didžiuojasi sutuoktine. Ernestinos veikla ne prie širdies tik jos paaugliui anūkui: jis prašo močiutės nustoti sportuoti, mat greitai ji bus panaši į jos numylėtąjį S. Stalonę.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

sportas

Skeptikai nevengia tiesiai į akis užsiminti moteriai apie jos amžių, tačiau Ernestina atsako, kad tai – tik skaičius. Penkiskart per savaitę Baltimorėje, Merilando valstijoje, ji treniruoja vyresnio amžiaus moteris. Jos teigimu, geriausias būdas motyvuoti žmones ko nors siekti – asmeninis pavyzdys. Nenukrypti nuo kurso sportininkei padeda šūkis „Užsispyrimas, atsidavimas ir disciplina“ (angl. determined, dedicated and disciplined), puikiai pritaikomas ne tik sportui.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top