Now Reading
Muziejus Alpėse, į kurį įeiti drįsta ne kiekvienas (Foto)

Muziejus Alpėse, į kurį įeiti drįsta ne kiekvienas (Foto)

Muziejus Alpėse

Laikas.lt
Nuotr. Dezeen.com

Į tiroliečių architekto Wernerio Tschollio sukurtą muziejus Alpėse įeiti drįsta ne kiekvienas. Ant Timmelsjoch pastatytas muziejus buvo sukurtas paminėti 50 kelio jubiliejų.

Vidinės muziejaus sienos padarytos iš stiklo ir sukurtos taip, kad pavaizduotų ledinio urvo vidų. Salės viduje stovi stiklinė dėžė, kurios viduje – kelio modelis ir istorija, pasakojanti Timmelsjoch atsiradimą. Trumpi ir lengvi tekstai, stikle išpieštos kalnų nuotraukos (daugiausiai jų daryta fotografo Manfredo Roilo), visiems lankytojams padeda nukeliauti į pačią kelio atidarymo pradžią – 1959 metus. Be to, ant lubų pakabinta archeologų aptikta iškasena, kuri įrodo, jog Timmelsjoch keliauta jau 300 m. iki mūsų eros.

Muziejus pastatytas 2509 m. aukštyje, todėl visiems muziejaus lankytojams siūlo kvapą gniaužiantį vaizdą į Alpių kalnyną. Muziejaus išorinę spalvą įkvėpė kalnų spalvos: „Nenorėjome, kad pastatas išsiskirtų iš gadintų Alpių vaizdą“, – pasakojo projekto sumanytojai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Sunku patikėti, tačiau visas 12 km kelias buvo padarytas žmonių rankomis, dedant akmenį prie akmens. Timmelsjoch dabar labai populiarus tarp dviratininkų. 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top