Now Reading
Netvirtas ledas – grėsmė gyvybei

Netvirtas ledas – grėsmė gyvybei

Netvirtas ledas – grėsmė gyvybei

Laikas.lt

Antradienio popietę Kupiškio rajono Pyragių kaimo ežere įlūžo dvi stirnos. Išsigandę gyvūnai, laužydami nestorą ledą, perplaukė maždaug 200 metrų atstumą iki kito kranto, kur juos pasitiko ugniagesiai gelbėtojai ir ištraukė iš vandens. Vienai stirnai buvo lūžusi koja, antra – visiškai nusilpusi. Gyvūnai buvo perduoti šio medžioklės ploto naudotojams.

Trečiadienio rytą apie 8 val. 40 min. buvo gautas pranešimas, jog Vilniaus rajone, Salotės ežere, įlūžus ledui, skęsta vyras. Apie nelaimę pranešė pakrantėje sportavę vyrai, kurie dar bandė gelbėti skęstantįjį, tačiau tik patys įlūžo. Atskubėję Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pirmosios komandos vyresnysis ugniagesys gelbėtojas Romualdas Avižienis ir šios komandos naras Igoris Mingaliovas su ledo rogėmis nušliuožė apie 60 metrų iki skęstančio vyro, ištraukė jį iš vandens ir partempė į krantą. Netrukus smarkiai sušalusį žmogų greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Pasak, gelbėtojų, tai 60 metų poledinės žūklės mėgėjas, nepaisęs ugniagesių įspėjimų ir išdrįsęs lipti ant vos kelių centimetrų storio ledo. Šįkart žvejui ,,nuotykis” baigėsi laimingai.

Kol dar neįvyko skaudžių nelaimių, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prašo gyventojų, ypač poledinės žūklės mėgėjų, nerizikuoti gyvybe ir nelipti ant netvirto ir pavojingo ledo bei būti atsargiems prie vandens telkinių.

Ledas laikomas tvirtu, jeigu jo storis yra daugiau kaip 7 centimetrai. Tačiau kad jis išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažiau kaip 12 cm. Tvirtas ledas visada turi mėlyną arba žalią atspalvį, o matinės baltos spalvos arba geltono atspalvio ledas yra netvirtas. Ant ledo ypač mėgsta žaisti vaikai, todėl nepalikite jų be priežiūros bei iš anksto įspėkite apie galimus pavojus. Ledas labai pavojingas atodrėkių metu. Tad dar kartą prašome gyventojų nerizikuoti ir pramogų gamtoje ant ledo geriau atsisakyti.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top