Now Reading
Saugiausia Vilniaus centre ir pakraščiuose

Saugiausia Vilniaus centre ir pakraščiuose

Saugiausia Vilniaus centre ir pakraščiuose

Diena.lt

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad saugiausiai sostinėje gali jaustis Pavilnio, Šiaurės miestelio, Žvėryno, Vilkpėdės ir Užupio gyventojai. O nesaugiausia gyventi Naujininkuose ir Pašilaičiuose.

Deramai apšviestomis gatvėmis džiaugiasi Fabijoniškių, Pilaitės, Antakalnio ir Lazdynų gyventojai, o žibintų ir šviesos stoka skundžiasi įsikūrę Pašilaičiuose, Naujojoje Vilnioje, Žirmūnuose, Verkiuose, Naujininkuose ir Karoliniškėse.

Apklausa rodo, kad ramiausi Vilniaus mikrorajonai yra Fabijoniškės, Pilaitė, Antakalnis ir Naujoji Vilnia. Triukšmingiausi – Naujininkai, Pašilaičiai ir Senamiestis.

Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti šio tyrimo duomenų. Policijoje tiesiog nevedama atskira statistika apie tam tikruose rajonuose įvykusius nusikaltimus.

„Statistiniai duomenys apie nusikaltimus grupuojami pagal miesto policijos komisariatų aptarnaujamas teritorijas“, – aiškino policijos Viešųjų ryšių skyriaus atstovas Paulius Radvilavičius. Statistiniais duomenimis, praėjusių metų gruodį policija daugiausia nusikalstamų veikų užfiksavo Žirmūnų (45), Kalvarijų (40) gatvėse, Savanorių prospekte (39), Architektų (35), Ukmergės (27), S.Stanevičiaus (25) gatvėse ir Gedimino prospekte (25).

Vyriausiojo policijos komisariato atstovas teigė, kad nusikaltėliai stengiasi likti nepastebėti, todėl nusikalsta atokesnėse, mažiau apžvelgiamose ir mažiau apšviestose vietose, tačiau oficialiai tai įrodančios statistikos nėra.

Policijos duomenimis, triukšmingiausius ir ramiausius sostinės mikrorajonus išskirti taip pat sunku. „Pasikalbėjus su Operatyvaus valdymo skyriaus ir miesto komisariatų vadovais aiškėja, kad vasarą daugiausia skundų būna miesto centre, senamiestyje, kur daugiausia iki vėlumos veikiančių klubų, barų, kavinių. Šaltuoju metų laiku daugiau iškvietimų dėl triukšmo ne į centrą, o į miegamuosius rajonus. Tačiau jokių “lyderių„ šioje srityje nepastebime“, – aiškino P.Radvilavičius.

Žvėryno bendruomenės valdybos pirmininkė Danutė Jokubėnienė teigė, kad gal šiame mikrorajone saugu, palyginti su visu miestu, tačiau būta ir geresnių laikų. „Daug saugiau jautėmės, kai Žvėryne buvo nuovada, bet ji buvo iškelta dėl centralizacijos. Turėtų sugrįžti laikai, kai rajone buvo įgaliotinis, kuris vaikščiodavo gatvėmis, pažinojo gyventojus. Ši centralizacija tik gimdo naujas bėdas, tolina gyventojus nuo savivaldos“, – skundėsi Žvėryno gyventoja. Pasak pašnekovės, daug saugiau senojo mikrorajono gyventojai jaustųsi, jei būtų aktyviau įgyvendinama „Saugios kaimynystės“ idėja.

Antakalnio bendruomenės atstovas Tomas Bakučionis, išgirdęs, kad jo gyvenamasis rajonas vienas iš saugiausių sostinėje, sukluso: „Šimtu procentų su tuo negalėčiau sutikti. Gal pagrindinės gatvės ir yra gana tvarkingos, bet ne mikrorajono giluma.“

Anot jo, ir iš pažiūros ramiame Antakalnyje būta ne vieno apiplėšimo, pakanka ir neapšviestų tamsių kiemų.

Naujininkų bendruomenę telkianti Rita Juozapaitienė sakė, kad su apklausos išvadomis, kurios nurodo šį rajoną esant nesaugų ir triukšmingą, nesutinkanti. „Automobilių daug pravažiuoja tik pagrindine gatve. Šiaip Naujininkai yra mažai transporto turintis mikrorajonas. Kiemuose jų išvis nedaug. Gal apie triukšmą taip mano tie, kurie gyvena netoli S.Dariaus ir S.Girėno gatvės. Tie, kurie įsikūrę giliau, tikrai dėl triukšmo nekenčia“, – svarstė pašnekovė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kalbėdama apie saugumą Naujininkuose R.Juozapaitienė teigė: „Man atrodo, kad Naujininkai, Lazdynai ar Savanoriai – visi panašūs saugumo klausimu. Gal Naujininkams daugiau įtakos daro čigonų taboras Kirtimuose, bet visur tamsiuoju paros metu yra pavojingų vietų.“

Pašilaičių seniūnė Marija Jėčiuvienė taip pat įrodinėjo, kad šis mikrorajonas gana saugus gyventi.

„Čia tikrai saugu. Yra ir reikiamas apšvietimas. Žinoma, vieniems jo užtenka, kitiems – ne. Palyginti su kai kuriomis vietovėmis, Pašilaičiai gerai apšviesti“, – kalbėjo seniūnė.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top