Now Reading
Išrinkti konkurso „Noriu rašyti apie filmus“ dalyviai

Išrinkti konkurso „Noriu rašyti apie filmus“ dalyviai

Išrinkti konkurso „Noriu rašyti apie filmus“ dalyviai

Laikas.lt

Ar daug žinai apie kiną? Ar kada bandei rašyti recenzijas apie filmus? Nėra laiko, noro, o gal tiesiog nežinai, nuo ko pradėti? Arba dažnai stabdo baimė, kad pernelyg mažai žinai?

„Skalvijos“ kino centras kartu su laisvalaikio portalu Laikas.lt prieš keletą savaičių paskelbė recenzijų konkursą, kurio metu visi norintys buvo kviečiami registruotis ir rašyti recenzijas apie matytus filmus. Konkurse galėjo dalyvauti tiek surecenzijų apie filmus rašymu jau susidūrę žiūrovai, tiek pirmą kartą šioje srityje norintys išbandyti jėgas. 

Šiuo konkursu siekiama skatinti žiūrovus mokytis giliau vertinti kino filmus, taip pat padėti siekiantiems rašyti apie kiną autoriams pasiekti platesnę auditoriją. Visi dalyviai, kurie pasibaigus konkursui norės ir toliau rašyti recenzijas ar kito žanro straipsnius, susijusius su kinu, mielai publikuosime Laikas.lt svetainėje.


Registravimasis į recenzijų rašymo konkursą baigėsi, ir, prisipažinsime, labai sunku buvo atrinkti 7 dalyvius.

Tiek mums, Laikas.lt komandai, tiek kino teatro Skalvija atstovams, buvo labai smagu, kad konkurse dalyvavo tiek daug išties motyvuotų žmonių. Nors atrinkome tik 7, kitų irgi nepamiršome, visiems pasiūlysime rašyti apie kiną (turint noro) ir nedalyvaujant konkurse. Visu dalyvius rasite čia.


Tad 7 laimingieji ir ištraukos iš jų prisistatymo:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

  • Ieva: „Žiūriu filmus, kaip dauguma paprastų žiūrovų, bet labai nuoširdžiai tikiu, kad galiu apie filmą parašyti tai, ką paprasti žiūrovai tik pajaučia”. 
  • A. Marija: „Labiausiai rašau tiems, kurie pasiruošę skaitymui kaip filmo žiūrėjimui”. 
  • Donata: „Beveik kiekvienas galėtų pasakyti: aš domiuosi kinu arba man patinka filmai. Bet ne kiekvienas galime pasakyti, kodėl jis mums patinka”.
  • Amelija: „Nors šiais laikais tapo savotiškai madinga vadinti save europietiško kino mėgėju, aktyviai kritikuoti lietuvišką kiną ir baisėtis Holivudu, tokiems žmonėms visada skubu priminti, kad ne viskas auksas, kas auksu žiba”. 
  • Audrius K: „Esu perskaitęs ne vieną knygą apie režisūrą, scenarijų rašymą, tik tam, kad geriau suprasčiau, ką daro filmų statytojai pasakodami istorijas. Patinka analizuoti filmų ir muzikinių klipų kadrus, ieškoti juose vizualių detalių, kurios pasako daugiau nei dialogai”.
  • Anastasija: „Kas liečia patirti, baigiau teatralinį fakultetą Rusijoje, ir visus metus turėjau kinemotografijos paskaitų, taigi teko susidurti ir su recenzijom!”.
  • Jonas: „Noriu rašyti apie filmus. Kodėl rašyti? Nes nuolat apie juos galvoju, kalbu, filmuoju, montuoju… Bet oficialiai APIE juos rašyti – dar neteko. Gyvenu kinu visomis prasmėmis. Jei jau gyvenu juo, tai man ir šiai sričiai pakeliui”.

Kas toliau? Susisieksime su atrinktaisiais ir pranešime, kada jie eis į pirmą filmo peržiūrą, po kurios lauksime recenzijų. 


Kiti su kino kritika susiję straipsniai:

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt